Головна » 2013 » Вересень » 28 » СВОБОДІВЦІ НЕ ХОЧУТЬ МАТИ СВОГО СЕКРЕТАРЯ МІСЬКОЇ РАДИ. НІХТО НЕ ХОЧЕ НИМ БУТИ І З ІНШИХ ДЕПУТАТІВ + 5 ВІДЕО
21:04
СВОБОДІВЦІ НЕ ХОЧУТЬ МАТИ СВОГО СЕКРЕТАРЯ МІСЬКОЇ РАДИ. НІХТО НЕ ХОЧЕ НИМ БУТИ І З ІНШИХ ДЕПУТАТІВ + 5 ВІДЕО



26 вересня у Рава-Руській міській раді відбулося перше засідання чергової ХХХІ сесії. Серед інших, найважливішими питаннями порядку денного було про обрання секретаря Рава-Руської міської ради та про надання громадянам дозволу на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки.
Нагадаємо, Рава-Руська міська рада залишилася без секретаря, коли 4 липня цього року «свободівця» Любомира Кашубу було затримано за підозрою у взятті хабара. З того часу орган місцевого самоврядування залишається без секретаря: спочатку депутати від ВО «Свобода» у повному складі не з'явилися на позачергову сесію, а згодом не проголосували за відсторонення Кашуби із займаної посади на постійній основі та за обрання нового секретаря міської ради.
Міський голова Рави-Руської Ірина Верещук на посаду нового секретаря міської ради висунула голову фракції ВО «Свобода» у Рава-Руській міській раді Миколу Зінька.
- Так як ВО «Свобода» у Рава-Руській міській раді є найчисленнішою політичною силою, їхній голова на останніх місцевих виборах балотувався на посаду мера міста, думаю, цілком справедливо було висунути кандидатуру Микола Зінька на посаду нового секретаря ради, - зазначила Ірина Верещук.
Однак сам лідер «свободівців» Зінько на засіданні підтвердив позицію їхньої політичної сили, розповсюджену напередодні, про те, що «Свобода» не висуватиме свою кандидатуру на посаду секретаря міської ради, оскільки не бачить можливості для конструктивної співпраці з міським головою Іриною Верещук.
- Ви заявляли перед телекамерами, перед громадою, у пресі про те, що готові взяти відповідальність за ситуації в місті на себе. Так чому тепер відмовляєтесь? Ви маєте реальну можливість проявити себе, за вашими ж словами «навести лад» у міській раді, - зазначила Ірина Верещук.
Міський голова все ж висунула кандидатуру голови фракції ВО «Свобода» Миколи Зінька на посаду секретаря міської ради. Однак під час таємного голосування підтримали «свободівця» лише 13 з необхідних щонайменше 16 депутатів. «Проти» цього рішення проголосували 11 обранців.
- Люди на виборах голосували за партію, яка обіцяла прийти і навести порядок. Равчанам розказують про відповідальність, яку начебто несуть перед громадою, про те, що нібито захищають їхні інтереси. Однак насправді, коли прийшов час братися до роботи, нести відповідальність за свої слова та вчинки, ми бачимо втечу від відповідальності, ховання голови у пісок та перекладання вини на когось іншого, - прокоментувала ситуацію із необранням секретаря міської ради «свободівця» Миколи Зінька міський голова Ірина Верещук.
«Свободівці» зазначили, що готові проголосувати за будь-яку кандидатуру, яка буде висунута, однак не за кандидата від ВО «Свобода». Натомість вони висунули на посаду секретаря ради депутата від Народного Руху України Олени Галуху. Її, до слова, у 2010 році на згадану посаду також пропонувала міський голова, однак тоді депутати від ВО «Свобода» не проголосували за її призначення, а згодом секретарем ради став їхній однопартієць, вже згаданий Любомир Кашуба.
У свою чергу Олена Галуха відмовилася від того, аби її розглядали як кандидата на посаду секретаря Рава-Руської міської ради, оскільки не має змоги займати цією посади через особисті обставини.
Так як інших кандидатур, за які б проголосувала більшість депутатів, у міській раді не запропонували, міський голова Ірина Верещук поставила питання про подальшу долю Рава-Руської міської ради шостого демократичного скликання.
- Шановні депутати, ви готові до розпуску ради і йти на дострокові вибори? - запитала мер, звертаючись до голови фракції ВО «Свобода» Микола Зінька, на що той промовчав.
Після більш як трьохгодинного засідання, депутати міської ради та міський голова, провівши перемовини, вирішили не закривати сесію, а провести ще одне її засідання у понеділок, 30 вересня.
Нагадаємо, що ХХХІ сесія Рава-Руської міської ради була скликана з ініціативи депутатів від ВО «Свобода».
Категорія: Місто | Переглядів: 681 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]