Головна » 2008 » Червень » 20 » Наталія Вітковська з Куликова, одна з п’ятьох в Україні, на незалежному тестуванні набрала з трьох предметів по 200 балів
22:39
Наталія Вітковська з Куликова, одна з п’ятьох в Україні, на незалежному тестуванні набрала з трьох предметів по 200 балів

Феноменального результату домоглася дівчина з селища Куликова, що у Жовківському районі на Львівщині. По 200 балів - максимально можливий результат - Наталія показала на тестуванні з української мови та літератури, хімії й біології. Свій успіх вона поділяє з вчителями, які викладали ці предмети, - Дарією Троцишин, Іриною Козовою та Світланою Жеребець.

Я запитав Наталю, що було вирішальним у цьому досягненні, – природні здібності до цих предметів чи працьовитість? Дівчина вважає, що повсякденна праця, бажання “гризти граніт науки”. Останні кілька місяців перед тестуванням вона одразу після уроків сідала за книжки і вчилася до другої-третьої ночі. Батько дівчини – пан Володимир – розповідав: “Ми її відганяли від тієї науки, розуміючи, що здоров’я – важливіше за все. Вимикали світло силоміць. Та війна тривала кілька місяців, але Наталка перемогла...”. В одинадцятому класі батьки повністю звільнили її від хатніх обов’язків. Успіх Наталії не випадковий. На обласній олімпіаді з біології вона посіла третє місце. Дівчину запрошували на біологічний факультет Франкового університету. Але Наталія, порадившись з батьками, вирішила вступати до Львівського медичного університету імені Данила Галицького. Коли я сказав про цей намір ректорові Борису Зіменковському, він висловив щире захоплення такими знаннями і додав: “Сто відсотків, що буде нашою студенткою...”.

А ще дівчина розповідала, що ніяких “хобі” у неї немає. На дискотеки не ходить... Єдине позашкільне захоплення – художня література. Улюблений письменник - Достоєвський. А ще - Франко, Леся Українка, Толстой... Поцікавився, чи не поїхала б відпочивати кудись на море? Заслужила, мовляв, таким пекельним навчанням... Дівчина, не вагаючись, відповіла: “Я і в Куликові добре відпочину...”.

А тим часом...

Випускниця Чернігівської загальноосвітньої спеціалізованої школи фізико-математичного профілю №12 Ірина Ганусевич під час зовнішнього незалежного тестування набрала майже абсолютну кількість балів – 599 з 600 можливих із трьох предметів - математики, фізики та української мови.

Дівчинка вже чотири рази перемагала у всеукраїнських олімпіадах з математики. На цей час вона вже є студенткою Московського фізико-технічного університету. Всього в Україні випускників, що набрали максимальну кількість балів з математики, - 227.
 
Матеріал "ВЗ"
Переглядів: 1176 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]