Головна » 2009 » Травень » 20 » Угода про малий прикордонний рух між Львівщиною і Польщею врятує прикордонні райони, – експерт
11:27
Угода про малий прикордонний рух між Львівщиною і Польщею врятує прикордонні райони, – експерт
Упровадження угоди про малий прикордонний рух між Львівщиною та Польщею суттєво полегшить економічний стан наших найбільш депресивних районів, якими виявилися райони на кордоні з Польщею. Таку думку висловив ЗІКу депутат Львівської обласної ради Богдан Кук. 

На його переконання, Львівщина і Польща скористаються досвідом Закарпаття, де така угода вже діє. Завдяки їй мешканці, які проживають у 30-кілометровій зоні, можуть вільно пересуватися, відвідувати своїх родичів, вести малий та середній бізнес, що сьогодні суттєво вплинуло на критичну економічну ситуацію, яка існує в Україні. 

Депутат Львівської обласної ради вірить, що ті митні переходи, які вже існують, і ті, які побудують до «Євро-2012», і та 30-кілометрова зона стануть свого роду вільною економічною зоною, що дасть можливість наповнювати місцеві бюджети, і людям не думати про те, як виїхати на заробітки, а люди будуть залишатися на місці, вести малий та середній бізнес, і третьої хвилі міграції, якої ми найбільше боялися, не відбудеться. 

Малий прикордонний рух дасть можливість людям створювати певні бізнес-контакти з Євросоюзом. Вільне переміщення залучить і з польської сторони певну частину фірм (які ближче до кордону), і наше прикордонне населення правильно скористатися бізнес-пропозиціями, які будуть виходити з Європейського Союзу. Саме такі спільні підприємства, які існували у Шегинях, Рава-Руській три-п’ять років тому, давали можливість людям працювати, виживати і вести неабиякий успішний бізнес.

ЗІК

Переглядів: 1026 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]