Головна » 2013 » Вересень » 23 » 26 вересня у Рава-Руській міській раді відбудеться "відкрита" сесія
20:42
26 вересня у Рава-Руській міській раді відбудеться "відкрита" сесія

26 вересня відбудеться чергова ХХХІ сесія Рава-Руської міської ради шостого демократичного скликання. Це засідання на сьогодні є ключовим в ухвалені рішень, які раніше через різноманітні інтриги та власні інтереси окремих осіб були не підтримані фракцією ВО «Свобода»: питання про обрання секретаря Рава-Руської міської ради та про надання дозволу на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок. Воно є одним з останніх шансів, який дасть змогу повернути роботу Рава-Руської міської ради у нормальне русло.
Про це 23 вересня повідомляє прес-служба Рава-Руської міської ради.
Як зазначається у повідомленні, за останні кілька тижнів Рава-Руська опинилися в центрі великого, як для міста районного значення, політичного скандалу. Його відправною точкою стало затримання секретаря Рава-Руської міської ради на хабарі, яке відбулося 4 липня. З того часу засідання сесій міської ради ігноруються представниками частини депутатського корпусу від ВО «Свобода», прийняття важливих для громади рішень не відбувається. Як наслідок, вперше в історії діяльності органу місцевого самоврядування у Раві-Руській виникла політична криза.
«На сьогодні у Рава-Руській міській раді склалася ситуація, коли депутатські мандати використовують як інструмент боротьби проти міського голови зокрема і громади загалом. Ця незрозуміла «боротьба» не дає змоги вирішити нагальні для міста питання.
Ставлення окремих представників депутатського корпусу Рава-Руської міської ради до роботи міського голови та міської ради загалом, очевидно, відбувається за принципом «Чим гірше – тим краще». Йдучи на вибори під гаслами боротьби з діючим режимом, тепер, замість конструктивного апелювання чинній владі, вони стали її частиною. Окремі депутати у міській раді створюють ситуації, які мають на меті показати людям, що лише представники певної політичної сили мають право на управління процесами, що відбуваються у місті. При цьому вони забувають, що як і депутати, так і міський голова, були обрані громадою шляхом волевиявлення», – зазначає міський голова Рави-Руської Ірина Верещук.
Вона зазначила, що обрані до Рава-Руської міської ради депутати Зінько Микола Любомирович, Галань Микола Ярославович, Смут Степан Миколайович, захищають власні інтереси, а решта їх «побратимів» змушені підкорятися жорсткій партійній дисципліні. Таким чином, вони поставили у скрутне становище всю партійну організацію, дискредитуючи не лише її, а й українську ідею, яка лежить в основі ідеології цієї політичної сили.
«У ситуації, яку називають «політичною кризою», міського голову штовхають до розпуску ради. Однак і у міській раді зокрема, і у місті загалом є авторитетні люди, незалежні особистості, які розуміють свою відповідальність перед містом та готові працювати в інтересах громади, а не задовольняти власні», – зазначила І. Верещук.
Міський голова звернулася до голови та депутатів Львівської обласної, Жовківської районної рад, політичних, громадських діячів та активістів, журналістів, громади Рави-Руської особисто взяти участь у черговій сесії Рава-Руської міської ради 26 вересня.

ZIK
Категорія: Місто | Переглядів: 676 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]