Головна » 2013 » Серпень » 19 » Церква св. Юрія - з новою брамою! №6 (40) газети "Прикордоння"
13:07
Церква св. Юрія - з новою брамою! №6 (40) газети "Прикордоння"

2 серпня у церкві св. Юрія відбулося освячення церковної брами та огорожі навколо храму. У знаменній події взяли участь о. Михайло Гнідець (м. Рава-Руська), о. Ігор Паламар (с. Рата), о. Петро Сало (с. Заглина) на чолі з парохом церкви св. Юрія о. Іваном Іваничком, а також парафіяни Рави-Руської, Шабельні та Рати.
Роботи з будівництва вхідної брами розпочалися 22 травня минулого року, у День св. Миколая (літнього), коли було закладено фундамент під арку. Вони тривали більше року і завершилися напередодні освяти.
- День освяти, 2 серпня, ми вибрали невипадково, - розповів о. Іван Іваничко. – Цей день – пророка Іллі. Він, як ревнитель віри, був взятий на небо на колісниці вогненній. Тому, освячуючи браму та огорожу у День пророка Іллі, ми бажаємо, щоб люди входили через неї до храму на славу Божу.
Ініціатором будівництва нової вхідної брами до церкви став о. Іван, який, зрештою, і освятив її. Освячення огорожі здійснив о. Михайло Гнідець. За словами опароха, суттєво допоміг у зведенні вхідної брами до церкви депутат Львівської обласної ради Тарас Козак, який надав будівельні матеріали. Куратором з його сторони був Ярослав Надяк.  Основну частину робіт було оплачено за рахунок пожертв парафіян.
- Попередня вхідна брама до церкви та огорожа навколо неї, що складалися зі сітки, були встановлені наприкінці 60 – на початку 70-х рр. ХХ століття. Тому за більш як 40 років вона втратила привабливість, - розповів о. Іван.
За словами настоятеля храму св. Юрія, наступним у його планах є будівництво парафіяльного дому поруч з церквою. Однак коли це вдасться реалізувати він не знає, адже як і будівництво брами та огорожі так і новий проект потребують значних коштів.

Друковану версію читайте у №6 (40) газети "Прикордоння".

Переглядів: 912 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]