Головна » 2013 » Листопад » 5 » Через "Раву-Руську" хочуть відкрити ще й пішо-велосипедний перехід
01:51
Через "Раву-Руську" хочуть відкрити ще й пішо-велосипедний перехід

Рава-Руська та польська Любича-Крулєвська виступають з ініціативою створення пішо-велосипедного переходу через кордон у ПП «Рава-Руська – Гребенне». Це питання обговорювалося на зустрічі міського голови Рави-Руської Ірини Верещук з представниками гміни Любичі-Крулєвської на чолі з війтом Томашом Лещинським, інформує прес-служба Рава-Руської міськради.
«Для нас реалізація подібного проекту має надзвичайно важливе значення, адже Рава-Руська міська рада і гміна Любичі-Крулєвської дуже тісно співпрацюють. До прикладу, в останні роки на наших теренах активно розвивається велотуризм: щороку тут відбувається спільний польсько-український велопробіг «Шляхами Східного Розточчя». Під час його проведення постійно виникають проблеми на кордоні, адже «Гребенне – Рава-Руська» є автомобільним пунктом пропуску і не передбачає перетин пішки чи на велосипеді», - каже Ірина Верещук.
«На території нашого повіту, у Сідлиськах, існує парк скам’янілих дерев, якому ми плануємо надати статус пам’ятки ЮНЕСКО. А у Раві-Руській зараз якраз триває робота над створенням подібного музею. Тому, навіть з точки зору цього, існування пішо-велосипедного переходу сприятиме туристичному та культурному розвиткові, який пов’яже польське та українське Розточчя», - розповів війти гміни Любичі-Крулєвської Томаш Лещинський.
Польська і українська сторони вже розпочали переговори із представниками вищих органів влади щодо створення пішо-велосипедного переходу у ПП «Рава-Руська – Гребенне». Найближчим часом вони планують представити цей проект громадськості.
Нагадаємо, на українсько-польському кордоні існує лише один піший перехід – «Шегині – Медика», який розташовується у Львівській області.
Категорія: Митниця | Переглядів: 916 | Додав: Admin | Теги: піший перехід, Любича-Крулєвська, Рава-Руська митниця | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]