Головна » 2013 » Жовтень » 5 » Через земельний скандал у Раві, після трьох років мовчанки, обізвалася колишній міський голова
23:02
Через земельний скандал у Раві, після трьох років мовчанки, обізвалася колишній міський голова

Міський голова Рави-Руської у 2006-2010 рр. вперше після виборів до місцевих рад 2010 року з'явилася у полі зору громадськості. Щоправда, зробила це заради коментаря, у якому розкритикувала теперішнього мера міста.
За словами  Алла Сопрун, нинішній керівник міста Ірина Верещук використовує розподіл земельних ділянок для равчан для свого передвиборчого піару, - повідомляє "Вголос".
Голова Рава-Руської міської ради минулого скликання Алла Сопрун розповіла кореспонденту «Вголосу» про те, ділянки у новому районі «Лісний» розподіляли  ще за її каденції у 2009-2010-му роках, коли юристом у міській раді була нинішній бургомістр Ірина Верещук. Квартал був повністю розроблений, пройшов комісію і це питання вже мали виставляти на голосування. Проте, стверджує Алла Сопрун, документи на ці ділянки в неї забрали, мотивуючи це тим, що в них нібито не все дороблено.
«Це було так, щоб я не роздала тих земельних ділянок. Я дотримувалась того, що люди, які довготривалий час користувались тою земельною ділянкою, вони першочергово мають отримати ті земельні ділянки. А як далі вони роздавались, я вже не цікавилась, як не знаю…», – заявила Сопрун.
Також, колишня міська голова додала, що напрацьовані за її каденції ділянки винесли на розгляд сесії у 2011-му році, коли головувала вже Ірина Верещук.
«По тих самих документах вона ж роздала ці земельні ділянки. А чому тоді не було претензій до Смута?», – повідомила екс-керівник Рави-Руської.
Також, Алла Сопрун повідомила, що її дивують звинувачення Ірини Верещук Степана Смута в «дерибані землі». За її словами, ці ділянки розподілялись прозоро на зборах ініціативних груп, які створили собі претенденти на землю.
«В нас в бюджеті не було коштів. Але люди подавали заяви і зверталися із проханням, що хочуть будуватися. Це була навіть не пропозиція міської влади і депутатів, а була пропозиція від громади, що вони за свої кошти виготовлять потрібну документацію і вони самі ж створили такі ініціативні групи», – розповіла Алла Супрун.
Також, вона додала, що не бачить нічого поганого в тому, що деякі родичі Смута отримали землю під будівництво.
«В нього є, наприклад, його брата дружина, яка є вдова, в неї є два дорослі сини. Чому вона не може взяти земельної ділянки? Тільки тому, що вона Смут? Вона по-перше педагог, я з нею працювала, хороша порядна людина. В нього є син. Дорослий, жонатий, який має дітей. Чому він не може отримати? Смут може отримати на себе тільки одну єдину земельну ділянку. По закону», – розповіла Алла Супрун і додала, – «Якщо має право Верещук отримати земельну ділянку… Вона побудувала хату. До речі, за моєї каденції давалася Смику, її швагру, земельна ділянка. Він її продав. Сестра її має земельну ділянку, де побудувала хату. Наприклад знайомий її Кухаренко має земельну ділянку під будівництво. Ми ще йому надавали 50 соток під підприємницьку діяльність. Тільки те, що вона була оформлена на Смика, на швагра ніби її. Має тітка її Грицишин земельну ділянку. Її чоловік має земельну ділянку. Вони теж, до речі, продали ті земельні ділянки», – додала колишній голова Рави-Руської міської ради Алла Супрун.

Додамо, між Аллою Сопрун та Іриною Верещук напередодні виборів до місцевих органів самоврядування 2010 року виник конфлікт, пов'язаний із земельними ділянками у кварталі по вул. Ревуцького, Пісковій, 1-го Грудня. Відносини між ними з того часу так і залишилися напруженими. За чутками, суть конфлікту полягала у тому, що тодішній мер міста не хотіла, аби її місце зайняла Ірина Верещук, яка працювала юристом міської ради. Алла Сопрун не балотувалася на виборах-2010, а, як показала практика, підтримала на них тодішнього начальника комунальної служби. Після складення з себе повноважень мера Рави зникла з поля зору равчан, не бере участі в зборах громадян, різного роду громадських заходах.
Категорія: Місто | Переглядів: 964 | Додав: Admin | Теги: квартал по вулиці Лісній, Ірина Верещук, Алла Сопрун | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]