Головна » 2012 » Листопад » 24 » Чому депутатам вигідна спекуляція землею? - читайте у №9 (34) газети "Прикордоння"
21:16
Чому депутатам вигідна спекуляція землею? - читайте у №9 (34) газети "Прикордоння"

Схоже на те, що теперішні депутати міської ради тримають равчан за повних дурнів. У щирість намірів та чесність, у роботу для людей з кожною сесією віриться все менше. У перерві між прийняттями патріотичних рішень проти Закону «Про засади державної мовної політики», проти скасування звання Героя Степанові Бандері, рава-руські обранці голосують за рішення, які, очевидно, крім них самих не вигідні більше нікому, при цьому відверто ігнорують думки місцевих мешканців.
Ми вже писали, що чимало депутатів місцевих рівнів єдину користь від своєї роботи вбачають у можливості отримати земельну ділянку, при чому не одну, а одразу кілька. Рава-руські депутати пішли ще далі: крім того, що не обділили себе і своїх родичів, виділивши на ці «потреби» понад сорок частин земельних «соток» (див. №8 (23) від серпня 2011 року), вони, фактично, вирішили створити своє «законодавство», яке б регулювало виділення земельних ділянок у межах міста.
Історія бере початок у грудні 2010 року, коли на ІІ сесії депутати виключили з її порядку денного питання із виділення земельних ділянок у вже розроблених ще за попередньої каденції квартал забудови по вул. Ревуцького, 1-го Грудня та Піскової. Тоді це рішення було мотивовано, що потрібно розібратися із тим, кому мали бути виділені земельні ділянки, а також з деякими іншими формальностями.
На ІІІ сесії 20 січня 2011 року депутати все ж проголосували за виділення земельних ділянок. Щоправда, кинувся в очі список громадян, яким мали їх виділити. Він був ширшим. Зокрема, серед таких громадян опинилися і прізвища депутатів нового скликання, і їхніх родичів. Що цікаво, є інформація, що згаданий квартал по вул. Ревуцького, 1-го Грудня та Піскової був розроблений за власні кошти громадян, які хотіли отримати земельні ділянку, мовляв грошей на це у міському бюджеті не знайшлося. Якщо це так, то з них зробили повних дурнів, адже згодом, вже коли все було готове для затвердження кварталу і виділення земельних ділянок, до цих громадян «приєдналися» і новообрані у 2010 році депутати з родинами. Таким чином, за гроші звичайних людей, які важко працюють, аби мати змогу збудувати власне житло, так як місцева влада про це не може подбати і досі, рава-руські обранці не забули і про себе. Зрозуміло, коли на одній вулиці виділено сім земельних ділянок на людей з однаковими прізвищами, при чому шість з них – одна за одною, а через кілька місяців на дошках оголошень в місті висять оголошення із продажем земельних ділянок у загаданому кварталі, це наводить на деякі думки. 
Наступним кроком до спекуляції земельними ділянками стало прийняття у лютому 2011 року тимчасове призупинення надання дозволів на виготовлення містобудівного обґрунтування та технічної документації щодо передачі у власність і продаж земельних ділянок. Це означає, що після цього стало неможливим отримати земельні ділянки, узаконити їх і почати на них будівництво. До слова, це «тимчасове» призупинення діє й досі. Розроблення нових кварталів забудови, виділення там понад сорок земельних ділянок після того, як на вже згаданій ІІІ сесії депутати виділили їх собі і родичам, не було ні разу. Деякі з обранців говорять, що таке рішення є незаконним і дивуються, що його досі ніхто не оскаржив. Натомість ті з громадян, яким конче необхідно десь жити, будувати будинок, мають на це гроші, але, не маючи можливостей через «тимчасове призупинення», очевидно, шукатимуть тих, у кого є у власності земельні ділянки і хто готовий їх продати. Як ви думаєте, від кого найшвидше про таку можливість такі люди дізнаються? Звісно, від депутатів, більшість з яких, отримавши «чергові» земельні ділянки, маючи власне помешкання, раді будуть «допомогти» молодим сім’ям, новоприбулим до міста, орендарям. Таким чином, рішення сесій від січня та лютого 2011 року щодо земельних питань вже тоді створило можливості для хитрого спекулювання ділянками.

Повний текст читайте у №9 (34) газети "Прикордоння" від листопада 2012 року.
Категорія: газета "Прикордоння" | Переглядів: 813 | Додав: Admin | Теги: депутати, Рава-Руська, земельні ділянки | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]