Головна » 2014 » Вересень » 3 » День незалежності у Раві відзначили біля пам’ятника Тарасові Шевченкові
09:31
День незалежності у Раві відзначили біля пам’ятника Тарасові Шевченкові

24 серпня у Раві-Руській відбулися урочистості з нагоди 23-ї річниці Незалежності України.

Цього року державне свято у місті відзначали у парку імені Тараса Шевченка, біля пам’ятника Кобзареві.
- У ситуації, коли країна фактично перебуває у стані війни, коли громада збирає кошти на допомогу військовим та армії, коли щодня гинуть десятки українців, проводити гучні святкування, концерти є недоцільно. Тому було вирішено цьогорічне свято Незалежності провести біля пам’ятника Тарасові Шевченкові, у парку, у формі віче та виступів кількох місцевих колективів, - зазначили організатори урочистостей.
На урочистому віче виступили священики Української Греко-Католицької Церкви, Української Православної Церкви Київського Патріархату та Римо-Католицької Церкви – о. Роман Улицький, о. Юрій Мигалюс та о. Ян Весельський відповідно.
Декан Рава-Руського деканату УГКЦ о. Роман Улицький зачитав звернення Блаженнійшого Святослава з нагоди Дня Незалежності України.
- Воскресіння Церкви-мучениці серед хаосу комуністичного режиму... стало доброю новиною про близьке воскресіння України. 
У воскресінні України можемо збагнути значення та ціну тих жертв, які сьогодні кладуть на вівтар Батьківщини найкращі сини й дочки, - йщлося у зверненні.
- Коли Україна здобула Незалежність, то вона це зробила легко, в мирі, без жертв. Пройшло 23 роки, а сусідній агресор хоче посіяти між нами ворожнечу, - зазначив о. Юрій Мигалюс.
- Якби в підручниках історії місця розподіляли відповідно до страждань народів, Україна була у числі перших, - зазначила міський голова Рави-Руської Ірина Верещук. 
Мер подякувала воїнам, прикордонникам, равчанам, які сьогодні несуть службу, воюють за мир та безпеку в Україні. Ірина Верещук висловила впевненість у обов’язковій перемозі українців. 
- Ми довели, що наші люди, народ – є нацією, - додала міський голова. 
Член виконавчого комітету Рава-Руської міської ради Василь Долішний зазначив, що  власні держава та незалежність не є даністю, даною раз і назавжди, а їх треба відстоювати і оберігати. 
- Бажаю всім нам, аби вигуки «Слава Україні! Героям Слава!» були наповнені реальним змістом і конкретними справами, - побажав Василь Долішний.
Також на урочистому віче було зачитано звернення начальника відділу ДПСУ «Рава-Руська».
Під час відзначення Незалежності України перед равчанами виступили солісти, вокальні колективи, читці. Так, вокальний ансамбль «Елегія» виконав пісні «Вкраїнська родина» та «Над землею тумани». Сумний мотив останньої, свічки у руках учасниць колективу розчулили усіх присутніх, підсилили розуміння того, яка загроза на сьогодні нависла над Україною.
Патріотичні й водночас сумні вірші читали учні місцевих шкіл – Єлизавета Зубець, Тетяна Обухова, Андрій Рубанський, Володимир Басай, Владислава Ковальчук. 
Дуети «Арніка» та «Ручай» виконали пісню «Молитва за Україну» та «Молитва», Святослав Грицак – «Ангели» та «Аве Марія», Валентина Шокало –  «Свіча», Юлія Білан – «Київська Русь».
 
Тарас Левко, 
газета "Прикордоння" №10 (54) выд 30 серпня 2014 року
Категорія: газета "Прикордоння" | Переглядів: 863 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]