Головна » 2014 » Лютий » 20 » ДОРОГА ДО ПП "РАВА-РУСЬКА" І НАДАЛІ ПЕРЕКРИТА
14:59
ДОРОГА ДО ПП "РАВА-РУСЬКА" І НАДАЛІ ПЕРЕКРИТА
   

Перекриття дороги у напрямку пункту пропуску «Рава-Руська-Гребенне», яке розпочалося о 22 годині 19 лютого, продовжує тривати.
Так, станом на 13.30 год, близько 100-150 осіб продовжують палити шини за два кілометри від пункту пропуску. 
- Ми стоїмо тут заради солідарності з людьми, які загинули на Майдані, - розповіли учасники перекриття дороги. 
Вранці вони розповіли, що хочуть привернути увагу засобів масової інформації та влади.
- Чекаємо безпосередніх дій ЗМІ, щоб вони хоча б донесли до представників української спільноти, що Рава-Руська небайдужа і підтримує людей на Майдані. – Ігор з Рави-Руської.
Спочатку люди перекрили дорогу для вантажівок і пропускали в сторону кордону і звідти лише легкові автомобілі. Вони повідомили, що у них є інформація, начебто два дні тому вантажівки, які рухалися з Польщі, жодного контролю на українській митниці не проходили в той час як легкові машини піддавали поглибленому огляду. Тому вони вирішили не впускати вантажівки, які перевозять більш як 20 тонн вантажу.

  

- Водії вантажівок з Луцька, Рівного, нас підтримують, стоять з нами цілу ніч, п’ють каву, носять свої запасні шини. Хоча були поодинокі випадки, коли водії скаржилися, - розповіли протестувальники.
У свою чергу, деяких з водіїв вантажівок обурив факт вибіркового пропуску транспорту і вони своїми вантажівками самі перекрили рух для легкових автомобілів, повністю паралізувавши рух транспорту.
- Якщо не їдемо ми, то не їхатиме ніхто, - розповів водій червоної вантажівки МАN.


Серед водіїв, які «застрягли» неподалік кордону, є ті, які підтримують дії «перекривачів» дороги, однак не поділяють того, що вони відбуваються біля кордону.
- З одного боку добре, що люди переживають за мітингувальників у Києві. Проте з іншого, вони блокують не в тому місці. Варто блокувати адміністрації, адміністративні будівлі. –Мені потрібно відвезти людей Іспанію, але я не можу звідси виїхати. Звідки повинні передають посилки на Майдан, - розповів пан Микола, водій пасажирського мікроавтобуса.

Станом на 13.30 год до людей приїхали депутати Рава-Руської міської, Жовківської районної та Львівсьокої обласної ради. Біля кордону утворився корок з автомобілів, вантажівок та автобусів, який щоразу збільшується. 

Газета "Прикордоння"



Категорія: Митниця | Переглядів: 1328 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]