Головна » 2014 » Червень » 16 » Футбольний трилер в Гійче
16:38
Футбольний трилер в Гійче

15 червня. Гійче. Сільський стадіон. Чемпіонат Жовківського району з футболу. 7 тур.

Гійче – Рава – 2:3 (0:1).

Юнацькі склади: 2:1.

Рава: Старчак В., Старчак Я., Фурса, Чорний, Винницький, Бойко, Щигол, Зінько (К) (Дуркалевич, 71), Богуш (Заблоцький М. 90+2), Вивроцький, Дацишин (Заблоцький І. 73).

Голи: Райша (66), Мельник (70) – Богуш (33), Дуркалевич (75), Щигол (86).

Гра в Гійче мала визначити, яка з команд буде лідирувати в чемпіонській гонці, адже розрив між Равою та Гійче перед цим матчем складав лише одне очко. Зважаючи на це, вболівальники, яких на оновленому стадіоні зібралося чимало, очікували видовищної гри. І вони її отримали.

Матч між командами-лідерами можна віднести до числа футбольних трилерів. У ньому було все: і трагедія команди з Гійче, яка не втримала переможний для себе результат, і тріумф равчан, які зробили гігантський крок до чемпіонства, і комедія з суддівських помилок, які траплялися доволі часто (мова не так про упередженість, як про низьку кваліфікацію рефері). Але про все за порядком

У складах Гійче та Рави було по одній суттєвій втраті. У господарів через дискваліфікацію не грав молодший з братів Сідельників, Павло, а у Рави через хворобу не зміг вийти основний захисник Стельмах.

Початок гри, як і годиться господарям, був за командою з Гійче. Уже на першій хвилині перевірив пильність воротаря равчан Сідельник, а через три хвилини удар Райші заблокував Фурса.

Впоравшись з стартовим тиском, пішли вперед і гості. Удар Бойка заблокував захисник, а Вивроцькому забракло декількох сантиметрів щоб замкнути простріл Щигола.

На 17-й хвилині гри небезпечно пробив з штрафного Войтович, але трохи неточно. Равчани відповіли також небезпечним штрафним від Щигола, який вулив у стійку. А через дві хвилини Вивроцький замикаючи передачу Бойка, пробив у воротаря.

На 33-й хвилині гол забила Рава. Зінько, пройшовши по правому фланзі, пробив несподівано для воротаря. Останній хоч і впорався з ударом, але невдало: м’яч відлетів угору і Богуш головою добив його в  ворота. Цей момент викликав Бурю емоцій на трибунах: більшість вболівальників господарів вважали, що нападник Рави здійснив напад на воротаря, завдаючи удару по воротах. Втім, гол суддя зарахував і Рава вийшла вперед. 0:1.

До кінця першого тайму у кожної з команд була нагода відзначитись: у господарів Сідельник пробив точно і сильно, але воротар Рави в цьому матчі відіграв на «відмінно». А Бойко у гостей не встиг на добивання після удару Вивроцького.

У перерві наставники обох команд замін не зробили і команди продовжили гру у другому таймі у тих же складах, що й у першому. Правда ігровий настрій господарів був явно вищий. Мабуть, розмова у роздягальні була не з приємних.

На 46-й хвилині воротар Рави, як і в кінці першого тайму, не без труднощів, перевів м’яча на кутовий після удару когось з півзахисників господарів. А вже після подачі кутового головою пробивав Райша, але знову воротар Рави зіграв надійно. Контратака у гостей вийшла також небезпечною і небезпечний удар Дацишина парирував голкіпер гійченців.

На 66 хвилині все той же Дацишин вийшов віч-на-віч з воротарем Рави, але зволік із завершальним ударом і втратив нагоду відзначитися. І тут спрацювало старе футбольне правило: не забиваєш ти, забивають тобі.

Помилкою захисників Рави скористався Райша. З 5-6 метрів гравець Гійче пробив сильно і точно, воротар був безсилим. 1:1.

Зрівнявши рахунок, господарі пішли вперед і їх старання завершились голом вже через чотири хвилини. Все той же Райша пройшов в карний майданчик і віддав точну передачу на Мельника, який ввірвався в штрафну і пробив точно в кут. 2:1. Гійче тріумфує!

Після того, як Гійче вийшло вперед, гравці її команди дещо заспокоїлись, чого проти такої досвідченої команди як Рава робити аж ніяк не можна. Гості пішли вперед усіма силами і моменти почали виникати один за одним. Посприяла цьому заміна, проведена тренером Рави Романом Самчуком: замість Зінька на поле вийшов молодий хавбек Дуркалевич і вже першим дотиком до м’яча він мав відкривати лік своїм голам за Раву. Бойко вивів його на ударну позицію, але м’яч після удару останнього пройшов у лічених сантиметрах від стійки.

Наступна ж атака вийшла більш вдало – Дуркалевич замкнув флангову передачу Вивроцького. 2:2.

Через хвилину після того, як Рава зрівняла рахунок, суддя не помітив очевидного порушення правил на гравцеві гостей Дацишину і не призначив пенальті.

На 75 хвилині гри на поле вийшов Заблоцький, який, до речі, є уродженцем Гійча. Після його появи на полі він пробив по воротах господарів, м’яч влучив у поперечину і опустився, здавалося, за лінію воріт команди Гійче. Однак і тут суддя вирішив не втручатися у епізод і не вгледів голу.

За чотири хвилини до кінця матчу Винницький пройшов по фланзі і навісив у штрафний майданчик Гійче. Там Щигол, вміло позбавившись від опікуна, головою переправив смугастого у ворота господарів і знову вивів Раву вперед. 2:3.

На останній хвилині гри гійченці пішли відіграватись і провели три хороших атаки. В одній з атак у штрафному майданчику зіштовхнули Райша і Старчак, однак у цьому епізоді суддя знову не вгледів чогось «кримінального» і дозволив продовжити гру.

Після цієї перемоги Рава міцно закріпилась на першому місці у турнірній таблиці. Тепер над командою Гійче, яка перебуває на другій сходинці, у неї перевага у чотири очки.

Ігор Брик

Категорія: Спорт | Переглядів: 926 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]