Головна » 2013 » Березень » 30 » ЛІКАРНЮ У РАВІ ЗАКРИЮТЬ ЧЕРЕЗ ЕКОНОМІЮ НА МИЮЧИХ ЗАСОБАХ ТА БЕНЗИНІ? - №3 (37) газети "Прикордоння"
18:03
ЛІКАРНЮ У РАВІ ЗАКРИЮТЬ ЧЕРЕЗ ЕКОНОМІЮ НА МИЮЧИХ ЗАСОБАХ ТА БЕНЗИНІ? - №3 (37) газети "Прикордоння"

Новина про те, що Рава-Руську районну лікарню намагаються закрити, з початку березня масово поширилась у ЗМІ не лише з регіональною, а у всеукраїнською аудиторією.
За словами міського голови Рави-Руської Ірини Верещук, 4 березня стало відомо, що голова Жовківської РДА дав вказівку, так би мовити, «перенести» районну лікарню з Рави-Руської до Жовкви, мовляв, на функціонування останньої витрачається забагато коштів, а прати постільну білизну деінде буде, начебто, рентабельніше. Їй пояснили, що це пов’язано із «можливим приєднанням до Жовківського частини Кам’янко-Бузького району».
- Це нонсенс, коли такі важливі рішення ухвалюються на підставі розмов. Якщо йти за логікою, то будь-якій чутці у подальшому можна надавати юридичного характеру. Тоді для чого взагалі закони? Такими кроками керівництво Жовківської РДА нехтує правами, які має місцеве самоврядування, – зазначила Ірина Верещук.
На переконання рава-руського мера, у райдержадміністрації не можуть змиритися з тим, що, попри владу, яку вони мають, не можуть впливати на тендерні процедури для Рава-Руської райлікарні. 
- Районна влада своїми діями хоче призвести до ліквідації лікарні у Раві-Руській, яка обслуговує понад 37 тисяч населення, і в якій працює майже чотири з половиною сотні осіб. Якщо це станеться, то, можна не сумніватися, на місто та навколишні населені пункти чекає катастрофа, пов’язана із неможливістю надати медичну допомогу. А це вже є прямим порушення Конституції України, стаття 49 якої говорить про те, що держава створює умови для ефективного і доступного для всіх громадян медичного обслуговування. Чи буде в такому разі районна влада нести дії за свої вчинки, які можуть мати фатальні наслідки для здоров’я населення? – акцентує Ірина Верещук.
Статистичні дані Рава-Руської районної лікарні, яка діє понад 60 років, говорять про те, що з кожним роком потреба існування цього медичного закладу лише зростає, спостерігається збільшення кількості пролікованих хворих та зменшення середнього перебування хворого на ліжку. Відділення тут розраховані загалом на 175 ліжок.

Детальніше у №3 (37) газети "Прикордоння"
Категорія: газета "Прикордоння" | Переглядів: 723 | Додав: Admin | Теги: Ігор Шевців, лікарня, медицина, Ірина Верещук, Степан Ціолковський | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]