Головна » 2014 » Липень » 1 » НА РАВА-РУСЬКОМУ СПИРТЗАВОДІ - ДИВЕРСІЯ
12:21
НА РАВА-РУСЬКОМУ СПИРТЗАВОДІ - ДИВЕРСІЯ

Надзвичайна ситуація трапилася на Рава-Руському МПД ДП «Укрспирт» (далі – Рава-Руський спиртзавод). Протягом кількох останніх днів близько 2000 куб. м нечистот потрапило у річку Рату з одного із басейнів очисних споруд підприємства.

- Люди, які проживають поблизу ріки Рати, почали скаржитися, що у ній спливла риба, - повідомив т. в. о. директора Рава-Руського спиртового заводу Роман Лянгер. – Коли ми почали проводити власне розслідування, то виявили факт підкопу дамби, яка розділяє очисні споруди від ріки.

Роман Лянгер повідомив, що близько семи метрів дамби було знищено. За його словами, для того, щоб це сталося, достатньо було прокопати невеличкий канал на ширину лопати, що дозволило б воді зруйнувати дамбу.

- Внаслідок прориву дамби у ріку потрапило близько 2000 куб. м нечистот. Такий об’єм є великим, але не критичним, щоби завдати серйозної шкоди навколишньому середовищу, - додав Роман Лянгер.

На Рава-Руському спиртзаводі вважають, що ситуація із проривом дамби є спланованою. Не виключають, що вона є продовженням ситуації щодо керівника підприємства, яка виникла на заводі у травні, мовляв, окремі особи зацікавлені у зриві роботи заводу та дискримінації керівника підприємства, якого підтримує колектив.

- Завод працює 200 років і ніяких подібних надзвичайних ситуацій раніше не траплялося. Аж тут раптом вона збіглася у часі з ситуацією довкола директора, - розповіли працівники Рава-Руського спиртзаводу.

Такої ж думки дотримується і міський голова Рави-Руської.

- Очевидно, що декому не до вподоби, що працівники змогли відстояти керівника підприємства, якому довіряють, і це стало перешкодою для відмивання грошей окремих зацікавлених осіб, які очолювали підприємства у недалекому минулому.

Міський голова запевнила, що громада Рави-Руської підтримає працівників заводу і разом з ними відстоюватиме право на нормальне його функціонування.

На місце події було викликано правоохоронців, які повинні з’ясувати, чи мало місце втручання сторонніх осіб у роботу очисних споруд. Крім того, прибули представники з рибоохоронної інспекції.

Незважаючи на ситуацію, яка виникла на Рава-Руському спиртзаводі, підприємство не припиняло роботи і продовжує працювати у звичайному режимі. Дамбу, яку прорвало, було перекрито мішками з піском, вантажівки одразу почали завозити пісок аби повністю ліквідувати прорив. Нечистоти наразі зливають у інші два басейни очисних споруд.

- На роботу заводу ця ситуація особливо не вплинула, але вона може мати непередбачувані наслідки, серед яких найгірший – це закриття підприємства, - зауважив т.в.о. директора Роман Лянгер. – Ті, хто це зробив або дав вказівку зробити, думаю, саме до цього і прагнули.

Категорія: Місто | Переглядів: 1319 | Додав: Admin | Рейтинг: 2.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]