Головна » 2014 » Травень » 31 » Один із корпусів ліцею перетворять у житловий будинок
11:09
Один із корпусів ліцею перетворять у житловий будинок

Один з навчальних корпусів Рава-Руського професійного ліцею найближчим часом перетворять у багатоквартирний будинок. Відповідний дозвіл на це дав виконавчий комітет Рава-Руської міської ради.

Мова йде про навчальний корпус №1, що розташовується по вул. 1-го Листопада, 2а, навпроти малого ринку міста.
- Це приміщення збудоване ще у 1928 році. З середини 70-х років, після того як збудовано новий навчальний корпус, воно не використовувалося. Деякий час там також розміщувалася фабрика «Прогрес», - розповіла директора Рава-Руського професійного ліцею Жанна Букієвська. – За цей час у старому навчальному корпусі прогнив дах, міжповерхове перекриття.
Жанна Яківна розповіла, що протягом більш як десяти років зверталися у всі інстанції з проханням про виділення грошей на ремонт даху. Однак, за її словами, грошей не знайшлося і найближчим часом не знайдеться. Тому, аби будинок навчального корпусу не продовжувався руйнуватися, його вирішено віддати під квартири. Відповідний дозвіл раніше Рава-Руський ліцей отримав від Міністерства освіти і науки.
- Плануємо, що у колишньому навчальному корпусі буде запроектовано 12 трьохкімнатних квартир. Але чи це буде саме так стане відомо під час проведення проектних робіт, - зазначила директор.
За словами Жанни Яківни, квартири, які з’являться у колишньому навчальному корпусі, зможуть отримати лише працівники ліцею.
- Наші працівники, які потребують покращення житлових умов, інвестують власні гроші у капітальну реконструкцію будинку. Після того, як вона буде проведена, їм доведеться сплатити різницю від оціночної вартості приміщення. Вона загалом складає 800 тис. грн., - розповіла Жанна Букієвська.
Виготовлення документації, як повідомили у ліцеї, займе не менше одного року. Тому реконструкція будинку розпочнеться не раніше другої половини 2015 року.
Нагадаємо, у 2014 році Рава-Руський професійний ліцей отримав дозвіл на переоблаштування частини свого гуртожитку під житлові квартири також для своїх працівників. Заселення відбулося у 2008 – 2009 роках. Усього тоді нові оселі отримало 20 сімей, а кошти, які навчальний заклад отримав від переоблаштування гуртожитків під квартири, було витрачено на перекриття даху приміщення гуртожитку.
 
Захар Негода,
газета "Прикордоння" №6 (50) від 26 травня 2014 року
Категорія: газета "Прикордоння" | Переглядів: 765 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]