Головна » 2013 » Жовтень » 24 » Під час свого обрання новий секретар міської ради проголосував проти себе - №8 (42) газети "Прикордоння"
19:55
Під час свого обрання новий секретар міської ради проголосував проти себе - №8 (42) газети "Прикордоння"

30 вересня, після більш як двох місяців без секретаря Рава-Руської міської ради, її депутати нарешті обрали нового. Ним став Степан Борис – депутат від ВО «Батьківщина».
- Степане Степановичу, як виник варіант з вашою кандидатурою?
- Мені пропонували стати секретарем міської ради двічі. Вперше це було під час «закритої» наради під час засідання сесії 26 вересня. Однак я відмовився через не зовсім задовільний стан здоров’я. Напередодні 30 вересня, ввечері, з цього приводу до мене зателефонував голова фракції ВО «Батьківщина» Роман Леськів, однак і тоді я відповів відмовою. А вже у день засідання він разом з головою фракції ВО «Свобода» Миколою Зіньком приїхали до мене додому. Вони зазначили, що немає іншого виходу, як погодитися, і варто хоча б спробувати себе на посаді секретаря. Після роздумів, задля виходу із ситуації, яка склалася у міській раді, я дав згоду на висунення своєї кандидатури.
- Серед присутніх під час таємного голосування депутатів, 23 проголосувало «за» вашу кандидатуру, 1 – «проти». Кажуть, що цей єдиний голос був вашим. Чи це так і чому ви так проголосували?
- Не хотів голосувати сам за себе. Думав, як вирішить більшість, так і буде. А мій голос, у такому випадку, нічого не вирішував. 
- Депутатська більшість і представники їхньої політсили серед причин того, що не висуватиме свого члена фракції на посаду секретаря ради, неофіційно говорила, що не хоче, аби їхній секретар сидів у в’язниці. З цих слів випливає, що посада секретаря Рава-Руської міської ради є небезпечною. Що ви про це думаєте? Чи не страшно вам буде її обіймати?
- Я не погоджуюся з цією думкою. Працюючи 32 роки з людьми, я дійшов до висновку, що якщо поводитися чесно і добросовісно, то ніяких проблем не виникне і скомпрометувати себе буде дуже важко.
- З обранням секретаря міської ради, на вашу думку, політична криза у Раві-Руській закінчилася?
- Наразі ще зарано робити висновки щодо цього. Можу сказати лише, що відновилася роботи міської ради і вони почала працювати більш-менш стабільно. 
- В чому бачите причину конфлікту між міським головою та депутатською більшістю?
- Думаю, він почався із затримання попереднього секретаря міської ради. Почалися різноманітні звинувачення, які лунали з різних сторін. Хоча, на мою думку, в тому, що сталося, ніхто не винен. Те, що було насправді, знає лише попередній секретар.

Повний текст читайте у №8 (42) газети "Прикордоння"
Категорія: газета "Прикордоння" | Переглядів: 702 | Додав: Admin | Теги: ВО Батьківщина, Степан Борис | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]