Головна » 2012 » Вересень » 11 » "Поїзди х Рави до Львова скасовувати не будуть"
10:33
"Поїзди х Рави до Львова скасовувати не будуть"

Рава-Руська має майже 130-тирічну залізничну історію. Місто ще в часи Австро-Угорської імперії займало важливе місце у системі залізниць монархії, його статус не змінився і в часи панування Польщі та радянської влади. Про роботу та стан справ залізничної станції «Рава-Руська» на початку другого десятиліття ХХІ століття ми поговорили з її начальником Василем Залуцьким. 
- Василю Тарасовичу, чим на сьогодні займається залізнична станція «Рава-Руська»?
- У наші обов’язки входить поїзна робота – прибуття та відправлення потягів, маневрова – відправлення вантажів за кордон, приймання та відправлення приміських поїздів на Львів та Червоноград, оформлення перевізних документів, продаж квитків. Залізниця – це держава в державі. Це є велика галузь, в якій дуже багато працює працівників та служб. До прикладу, на станції «Рава-Руська» працюють служба начальника станції та служба руху, в якій працюють 44 особи. Також працюють локомотивна, служба колійного господарства, електропостачання, зв’язку та вагонна служби. Загалом же, на станції працює близько 130 працівників. Наше кредо – «Безпека життя пасажирів і цілісність збереження вантажів».
- Які суттєві зміни відбулися на станції за останній час?
- Нещодавно ми перейшли на програму, яка передбачає автоматизоване робоче місце (АРМ) – це полегшило роботу працівників станції, так як дає змогу краще і оперативніше здійснювати контроль над товарними потягами, які прибувають і відбувають від станції. До цього ми йшли ще з 2008 року.
- 2 роки тому «Львівська залізниця» скасувала пару поїздів на Рава-Руському напрямкові і зараз їх залишилося 2. Чому? 
- Приміські перевезення у нас є збитковими. Так, до прикладу, більшість грошей ми заробляємо на продажі квитків дальнього сполучення, - на цьому наша станція в місяць продає квитків близько на 150 тис. грн., -  та на вантажних перевезеннях. Щодо приміських перевезень, то це приблизно сума в розмірі 1 тис. грн. – вони є збитковими і на себе не заробляють. 

Повний текст розмови читайте у №7 (32) газети "Прикордоння", який ви можете знайти у книгарні "Берег" та на Малому ринку міста у розповсюджувачів преси.
Категорія: газета "Прикордоння" | Переглядів: 762 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]