Головна » 2014 » Жовтень » 25 » ПРАЦІВНИКИ РАВА-РУСЬКОГО ЛІСГОСПУ ЗНОВУ ОБРАЛИ ДИРЕКТОРОМ ПІДПРИЄМСТВА АНДРІЯ САВЧЕНКА
14:34
ПРАЦІВНИКИ РАВА-РУСЬКОГО ЛІСГОСПУ ЗНОВУ ОБРАЛИ ДИРЕКТОРОМ ПІДПРИЄМСТВА АНДРІЯ САВЧЕНКА

14 жовтня у ДП «Рава-Руське лісове господарство» відбулися вибори директора.  Так, близько 150 працівників підприємства обирали нового керівника після того, як 3 жовтня закінчився термін дії контракту з попереднім директором Андрієм Савченком, який очолював підприємство 25 років.

На зборах трудового колективу було висунуто сімох кандидатів очолити Рава-Руський лісгосп. Серед них – і колишнього директора Андрія Савченка. Проте ще до голосування п’ятеро кандидатів «зняли» свої кандидатури і, таким чином, лісівники обирали з-поміж двох – вже згаданого Андрія Савченка та Володимира Левицького. Останній, в свою чергу, зазначив, що не зніматиме своєї кандидатури лише через те, аби була альтернатива і було дотримано демократичних принципів.
Андрій Савченко зазначив, що великого бажання знову ставати директором у нього немає, але він не міг не зважати на думку колективу, який його підтримував. Тому Андрій Савченко погодився знову спробувати стати директором.
Перед голосуванням обидва кандидати на посаду директора Рава-Руського лісгоспу коротко розповіли про свої програми.
- Основним завданням, яке потрібно вирішити, на мій погляд є рівномірне навантаження на лісництва, - розповів Володимир Левицький. – Зараз виходить, що лісництва, які мають великі об’єми рубок, потім вже мають і всі інші роботи: збір насіння, саджанців, підготовку ґрунту, посадку тощо. Інші лісництва в той же час практично не працюють.
Також Володимир Левицький зазначив про необхідність збору якісного насіння, який потім даватиме якісний посадковий матеріал, зменшення важкої фізичної праці у лісі, заготовлення якісної деревини та вигідної її реалізації.
Андрій Савченко у своєму виступі перед голосуванням зупинився на стратегічних, за його словами, питаннях, які новому керівнику доведеться вирішувати, зокрема, на необхідності підвищення середньої заробітної плати. Він відзначив кадровий потенціал працівників підприємства, подякував своєму заступникові, лісничому, головному інженерові та всьому трудовому колективу за роботу. До досягнень відніс відновлення роботи лісозаводу та автомобільної техніки.
- Найбільшою моїм недоліком є те, що я не підготував свого наступника, - зазначив Андрій Савченко.
Голосування відбувалося таємно. Участь у ньому взяли 142 його працівників. 96 з них проголосувало за Андрія Савченка, 45 - підтримали Володимира Левицького. Ще один бюлетень лічильна комісія визначала недійсним.
Однак вибори керівника підприємства є радше способом вираження думки колективу і були, очевидно, організовані з метою уникнення спекуляцій довкола підтримки Андрія Савченка на посаді директора, адже голосування відбувалося таємно. Проте чи продовжить роботу останній як керівник остаточно залежить від рішення голови Жовківської РДА, який повинен погодити кандидатуру Андрія Савченка, та керівника Державного агентства лісових ресурсів України.
Нагадаємо, у серпні працівники Рава-Руського лісгоспу разом з працівниками Рава-Руського шпалопросочувального заводу провели низку заходів з вимогою продовжити термін дії трудових угод керівникам обох підприємства. У випадку з лісгоспом, проблема із продовженням контракту полягала у тому, що голова Жовківської РДА через різні причини не погоджував кандидатури Андрія Савченка. Працівники підприємств разом з міським головою Рави-Руської Іриною Верещук перекривали дорогу Львів – Рава-Руська, їздили до голови райдержадміністрації та Агенства лісових ресурсів з вимогою погодити кандидатуру керівника.
 
Захар Негода,
газета "Прикордоння" №12 (56) від 21 жовтня 2014 року
Категорія: газета "Прикордоння" | Переглядів: 887 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]