Головна » 2014 » Травень » 15 » Працівники Рава-Руського спиртзаводу вимагають поновити на посаді колишнього директора + ВІДЕО
16:43
Працівники Рава-Руського спиртзаводу вимагають поновити на посаді колишнього директора + ВІДЕО
 
15 травня трудовий колектив Рава-Руського спиртового заводу висловив недовіру тимчасово виконуючому обов’язки директора Валентину Соколовському та підтримав звернення до генерального директора ДП «Украспирт» щодо поновлення на посаді колишнього керівника підприємства Романа Лянгера.
 
 
Такі рішення працівники підприємства прийняли після того, як його колишнього директора публічно звинуватили у грабежі державі, неофіційному продажі корупціїфінансуванні Партії регіонів та забороні працівникам спиртзаводу висловлювати свою громадянську позицію під час подій на Майдані у Києві у листопаді 2013 – лютому 2014 року. Крім того, напередодні, 14 травня, на територію підприємства прибули представники Жовківської районної організації Народної Самооборони, які вимагали звільнення Романа Лянгера з посади заступника директора, яку він зараз обіймає.
На зборах трудового колективу працівники заперечили закиди та обвинувачення на адресу колишнього керівника Романа Лянгера. Вони назвали його професіоналом у роботі, звернули увагу на те, що за час перебування на посаді директора прибутки заводу зросли, а сам він користується повагою та авторитетом у людей.
 
Крім того, працівники заводу відзначили, що термін, на який було призначено Валентина Соколовського тимчасово виконуючим обов’язки директора, вийшов і у них виникають сумніви щодо легітимності його перебування на території підприємства. Вони заявляють, що Валентин Соколовський не має достатнього досвіду для управління підприємством (слюсар четвертого розряду), не справляється зі своїми обов’язками, а саме підприємство вже опинилося у складній ситуації, зокрема, у співпраці з постачальниками зерна. Працівники побоюються, що завод можуть довести до банкрутства і невдовзі закрити.
 
Міський голова Рави-Руської Ірина Верещук надіслала листа генеральному директору ДП «Укрспирт», якому підпорядковується завод, у якому зазначила, що ситуація, яка склалася на підприємстві, є неприпустимою.
 
- Закликаємо дослухатися до думки трудового колективу щодо поновлення на посаді директора заводу Романа Лянгера, - зазначила Ірина Верещук. – Також рекомендуємо звернутися до правоохоронних органів із відповідною заявою щодо притягнення до відповідальності людей, які дали завідомо неправдиву інформацію і оприлюднили її у ЗМІ, а також її спростування.
 

У свою чергу, міський голова запевнила, що Рава-Руська міська рада зробить все залежне від неї як органу місцевого самоврядування, аби не допустити закриття спиртового заводу, втрати людьми місця праці

.

 
Категорія: газета "Прикордоння" | Переглядів: 864 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]