Головна » 2014 » Червень » 16 » Працівники спиртзаводу відстояли колишнього керівника
09:31
Працівники спиртзаводу відстояли колишнього керівника

Працівники Рава-Руського спиртового заводу таки добилися того, аби колишнього директора підприємства Романа Лянгера поновили на посаді його керівника. Щоправда, наразі лише на три місяці.

4 червня понад десяток працівників різних відділів Рава-Руського спиртзаводу прибули до Києва в офіс ДП «Укрспирт», якому підпорядковується підприємство. У руках вони тримали плакати і вимагали зустрічі з виконуючим обов’язків генерального директора «Укрспирту» Михайлом Лабутіним.
- 29 травня у нас на підприємстві відбувся збір трудового колективу, на який ми запросили керівництво «Укрспирту» аби владнати ситуацію із керівництвом заводу. Однак ніхто з його представників не приїхав. Тому ми вирішили поїхати до них самі, - розповів один з працівників Рава-Руського спиртзаводу.
Як повідомили працівники, спочатку у офісі «Укрспирту» керівника не було. Він начебто перебував на якійсь виставці. Однак вони заявили, що будуть чекати на нього доти, доки він з ними не поспілкується.
До людей вийшов заступник генерального директора «Укрспирту», а також голова профкому. Він запевнив, що Михайло Лабутін скоро повернеться і запросив їх до свого кабінету. 
Поки люди чекали на гендиректора, вони розповіли його заступнику причини поїздки, про ситуацію, яка склалася на Рава-Руському спиртзаводі, про те, що відбулося на підприємстві за час керівництва Валентина Соколовського, який останній місяць виконував обов’язки директора.
- Ми запитали, чому до нас ніхто не прибув на збори 29 травня. Нам повідомили, що тоді вирішувалося питання щодо звільнення попереднього гендиректора державного підприємства і призначення на постійну посаду Михайла Лабутіна, який до цього виконував його обов’язки, - розповіли спиртзаводівці.
Чіткої відповіді від керівництва ДП «Укрспирт» щодо того, чому повторно відбулося призначення на посаду в.о. підприємства Валентина Соколовського, якому вони висловили недовіру, працівники Рава-Руського спиртзаводу не отримали. 
- Склалося враження, що там визнали свою помилку. В «Укрспирті» послались на ситуацію в країні, на те, що кожному властиво помилятися і там не до кінця вивчили ситуацію зі Соколовським, - розповіли джерела «Прикордоння» у Рава-Руському спиртзаводі.
Через деяких час до офісу «Укрспирту» прибув його керівник Михайло Лабутін. Він вислухав вимоги працівників Рава-Руського спиртзаводу щодо поновлення на посаді керівника підприємства Романа Лянгера. Вони заявили, що не покинуть офіс, доки останнього не призначать. Зрештою, гендиректор погодився на це і у присутності людей підписав наказав про призначення тимчасово виконуючим обов’язків директора Рава-Руського спиртзаводу Романа Лянгера терміном на 3 місяці – до 4 вересня.
Нагадаємо, складна ситуація із керівництвом Рава-Руського спиртзаводу виникла на початку травня. Тоді на одному з Інтернет-сайтів з’явилося «звернення мешканців Жовківського району», у якому попереднього керівника підприємства, а на той час заступника директора Романа Лянгера, звинувачували у незаконному продажі спирту. Згодом, прочитавши це звернення, на підприємство прибули члени Народної самооборони Жовківського району, які начебто закинули Роману Лянгеру фінансування Партії регіонів, забороні працівникам заводу висловлювати свою громадянську позицію під час подій на Майдані у Києві у листопаді 2013 – лютому 2014 років.
Згодом, виявилося, що поширена інформація є неправдивою. Працівники заводу одноголосно підтримали Романа Лянгера і на зборах трудового колективу проголосували за те, аби його поновили на посаді директора підприємства. Виконувачу обов’язків керівника Рава-Руського спиртзаводу Валентину Соколовському вони висловили недовіру. Його вони вважають «людиною Ціолковського» - колишнього директора заводу і голови Жовківської РДА і підозрюють у тому, що він написав доповідну на Романа Лянгера керівництву «Укрспирту».
Трудовий колектив Рава-Руського спиртзаводу направив відповідні листи керівництву «Укрспирту», однак жодної відповіді не отримали. 
Валентин Соколовський кілька разів разом з юристом намагався потрапити на територію Рава-Руського спиртзаводу, але його працівники заблокували контрольно-пропускний пункт і не допускали їх туди. Люди вимагали, аби до них приїхало керівництво «Укрспирту» і пояснило причини, через які до їхньої думки не дослухаються. Їхні дії підтримала міський голова Рави-Руської Ірина Верещук.
Згодом Валентин Соколовський подав до суду на працівників Рава-Руського спиртзаводу.
 
Захар Негода,
газета "Прикордоння" №7 (51) від 14 червня 2014 року
Категорія: газета "Прикордоння" | Переглядів: 857 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]