Головна » 2014 » Серпень » 26 » Працівники заводів Рави-Руської протестували проти звільнення їхніх керівників
17:35
Працівники заводів Рави-Руської протестували проти звільнення їхніх керівників

22 серпня близько 100 працівників ДП «Рава-Руське лісове господарство» (лісгосп) та ДП «Рава-Руський шпалопросочувальний завод» у Раві-Руській протестували проти звільнення керівників обох заводів, у яких закінчуються трудові угоди.

Так, у випадку з Рава-Руським лісгоспом, у його керівника Андрія Савченка, який очолює підприємство з 1989 року, контракт був чинним до 3 жовтня цього року. Для того, аби була укладена нова угода на 2014-2015 рр., необхідно, аби його кандидатуру погодив голова Жовківської райдержадміністрації.

- Голова райдержадміністрації за кілька тижнів не погодив кандидатуру Андрія Савченка. Таким чином, Львівське обласне управління лісового та мисливського господарства направило проект наказу на призначення нового керівника, - розповіли працівники лісгоспу.

 Трудовий колектив Рава-Руського лісгоспу прийняв рішення підтримати Андрія Савченка, однак так як думку працівників голова Жовківської РДА не враховував, вони вирішили вдатися до радикальних заходів аби бути почутими – перекрити дорогу.

У свою чергу, голова Жовківської РДА Богдан Юрдига пояснив, що він не отримав від Управління лісового господарства відповідного подання на погодження кандидатури Андрія Савченка, тому і не зробив цього.

- Як тільки таке подання надійде у райдержадміністрацію, я з юристами вивчу його і прийму рішення, - зазначив Богдан Юрдига.

Працівників Рава-Руського лісгоспу така позиція керівника району не влаштовувала. Вони показали йому відповідний лист від Управління лісового господарства, де йдеться про погодження кандидатури Андрія Савченка. Однак голова РДА відмовився її погодити.

Таким чином, працівники ДП «Рава-Руське лісове господарство» без зупинки ходили по пішохідному переході. Через це рух транспорту став неможливим, утворилися черги з вантажівок.

До лісівників приєдналися працівники ДП «Рава-Руський шпалопросочувальний завод», з керівником якого схожа ситуація. Тут продовжувати дію договору теперішньому директору відмовляється керівництво «Укрзалізниці».

Після півтора годинного мітингу, працівники рава-руських заводів, міський голова Рави-Руської та голова Жовківської РДА дійшли згоди щодо вирішення ситуації. Так, останньому дали час на погодження кандидатури директора Рава-Руського лісгоспу до середи, 27 серпня. Працівники ж шпалозаводу попередили, що якщо до їхніх вимог продовжити контракт з керівником їхнього підприємства не дослухаються, у вівторок, 26 серпня, вони вдадуться до більш радикальних дій.

 

 

Категорія: Місто | Переглядів: 805 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]