Головна » 2012 » Вересень » 28 » Рава, яку ми втрачаємо - читайте у №8 (33) газети "Прикордоння"
20:47
Рава, яку ми втрачаємо - читайте у №8 (33) газети "Прикордоння"

Рава-Руська має дуже тривалу та багату на події історію. Понад півтисячоліття лише офіційної історії міста пов’язують його з іменами Богдана Хмельницького, Петра І, Станіслава Лещинського, Карла ХІІ та ін. Попри це, сьогодні Рава-Руська відсутня на мапі сучасного не лише іноземного, а й українського туриста. Рава не має власного бренду, відповідного іміджу, інфраструктури, не створено умов для популяризації міста. Це можна пояснити багатьма причинами, але головними з них є, в першу чергу, відсутність протягом останніх 20 років чіткої політики з попялризації міста, яку мала б проводити місцева влада.
Історія Рави говорить про чотири великі пожежі, які щораз все більше руйнували місто. Саме цим можна пояснити, що Рава-Руська як центр культурних пам’яток не відбулася. Ми не маємо своїх стародавніх замків, палаців та навіть музеїв. Наше місто не є Малою Батьківщиною якогось великого та відомого полководця, політика чи співака. Ми не маємо того, чим би могли заманити до нашого міста туристів, завдяки чому про Раву могли б почути. Якщо подивитися на Раву, її вулиці, центр, то взагалі неможливо сказати, що місту – 557 років! 
Якщо запитати равчан, які культурні пам’ятки свого міста вони знають, то вони, в кращому разі, назвуть будинки, які виглядають «по-стародавньому»: ратушу (яка насправді не є ратушею), старий банк, можливо, приміщення школи №1, та й, зрештою, все. Проте мало хто знає, що на території міста є понад тридцять лише архітектурних пам’яток, в тому числі і національного значення, півтора десятка об’єктів історії. Мало кому здається, що центральна частина міста – це не забудова радянського періоду. Будівлям тут не менше ста років! Але, незважаючи на це, Рава майже втратила обличчя історичного міста.

Детальніше читайте у №8 (33) газети "Прикордоння", яку ви можете знайти у книгарні "Берег" та у розповсюджувачів преси на Малому ринку міста.
Категорія: газета "Прикордоння" | Переглядів: 762 | Додав: Admin | Теги: архітектурна спадщина, костел Реформаторів | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]