Головна » 2013 » Лютий » 20 » "Рава-Руська" зустрічає іноземних гостей України сміттям та смородом
21:12
"Рава-Руська" зустрічає іноземних гостей України сміттям та смородом
Другий місяць з передмитної зони міжнародного автомобільного пункту пропуску «Рава-Руська» не вивозять сміття, а тому засмічене узбіччя автомобільної траси – ось перші, далеко не позитивні враження іноземців, які щойно перетинули кордон України.
Прикру ситуацію, яка склалася, спробувала пояснити міський голова найближчого до пункту пропуску міста – Рави-Руської Ірина Верещук.
«Через наше місто проходить дорога державного значення «Львів - Рава-Руська». Вона повністю пролягає через дві центральні вулиці, Львівську та Коновальця, і по останній тягнеться аж до самого міжнародного пункту пропуску «Рава-Руська», - розповіла міський голова Рави-Руської Ірина Верещук. – Право постійного користування землею на дорозі  у межах  міста має Служба автомобільних доріг у Львівській області. Відповідно до цього, вона зобов’язана постійно проводити заходи щодо благоустрою та підтримання належного стану цих вулиць міста. Однак вона чомусь цього не робить», - розповідає Ірина Верещук.
За словами Ірини Верещук, місцеве комунальне підприємство змушене витрачати власні кошти на прибирання та обслуговування цих вулиць. Натомість жодної фінансової підтримки для цього не отримує.
«Міська рада вже третій рік безуспішно «листується» з Укравтодором, Службою автомобільних доріг у Львівській області, Львівською облдержадміністрацєю, Жовківською районною радою з проханням допомогти навести лад на згаданих ділянках автошляху, – продовжила міський голова Рави-Руської. – Ми постійно просимо виділити кошти на те, аби мати можливість не те, щоб повноцінно здійснювати роботу з благоустрою, а хоча прибирати вулиці, через які пролягає державна дорога».
$IMAGE2$
Цікаво, що для підготовки вулиць Львівської та Коновальця до чемпіонату Європи з футболу місту було необхідно майже 305 тис. грн. Однак укладати угоди на таку суму з місцевою комунальною службою, яка б і займалася благоустроєм, ніхто не захотів. Цього не зробили вже і на 2013 рік.
«На цей рік Жовківська райдержадміністрація не передбачила коштів на прибирання міжнародної траси «Львів-Рава-Руська» у сумі півмільйона гривень. Крім того, зараз перед нами існує заборгованість у розмірі понад 10 тис. гривень за вивезення твердих побутових відходів з передмитної території, яка є землями райдержадміністрації,» – підкреслила Ірина Верещук.
Мер Рава-Руської зазначила, що міська рада не в змозі самостійно покрити видатки на прибирання міжнародної траси, тому з початку року сміття з передмитної території комунальна служба Рави-Руської більше не вивозить.
$IMAGE3$
«Протягом доби пункт пропуску «Рава-Руська» перетинає в середньому 3,5 тисячі одиниць транспорту, 10 тисяч громадян. У рік це складає понад 3,5 мільйони осіб. Усі вони рухаються по дорозі, яку зараз прибирати нікому! – зауважує Ірина Верещук. – Можна лише уявити, скільки людей матимуть змогу побачити те, як насправді у нас вміють дбати про чистоту».
Прикметно, що Жовківський район вже «прославився» тим, що на його території знаходиться Великогрибовецьке сміттєзвалище – найбільше у Європі. Його легко та неозброєним оком можна побачити, рухаючись по вже згаданій дорозі «Львів-Рава-Руська». А те, чи не з’являться нові «Грибовичі» вже на кордоні з Європейським Союзом, зараз залежить лише від того, як скоро буде вирішено проблему у передмитній  зоні «Рава-Руська».

Андрій Бучко, varianty.net
Категорія: Митниця | Переглядів: 951 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]