Головна » 2013 » Вересень » 29 » РАВА У ВОГНІ - №7 (41) газети "Прикордоння"
20:01
РАВА У ВОГНІ - №7 (41) газети "Прикордоння"

У серпні по Раві прокотилася низка пожеж, які, як виявилось, були спричинені підпалами. Горіли автомобілі, гаражі, сараї, дрова і навіть світські тварини. 
Епіцентром подій стала окраїна міста – район вулиць Львівської та Бічної Львівської. Кілька тижнів невідомі палії тримали у напрузі мешканців будинків, які там проживали. Люди не спали ночами, охороняли свої обійстя, бо боялися, що наступні підпали можуть статися саме на їхніх подвір’ях.
За три тижні у Раві сталося аж п’ять підпалів. Ще два – у сусідніх Шабельні та Кам’янці-Липник. Вночі 11 серпня повністю згорів автомобіль і дах гаражу, в якому він стояв, у Ірини Лютої. Аби влаштувати тут пожежу, невідомі вибили вікно у сусідньому до гаража приміщенні. Спочатку там вони порізали шини на колесах велосипедів, сплавили перемикачі передач на них. Далі невідомі дісталися до гаража, у якому облили бензином автомобіль ВАЗ-2107 і підпалили його. Що цікаво, в баку автомобіля бензину не було, тому, очевидно, його зловмисники принесли з собою.
- За найскромнішими підрахунками ми зазнали втрат на суму близько 20 тис. грн., - розповіла Ірина Люта. – Автомобілем ми не користувалися, він стояв у гаражі. Місяць перед підпалом син хотів його продати.
Поки вогнеборці ліквідовували вогонь, через дві хати, на подвір’ї у старенької бабусі, підпалили копицю сіна та вибили вікно у сараї. На той час, окрім рава-руських пожежників, їм на допомогу встигли приїхати колеги з Добросина.
Як розповіли постраждалі, за годину до того, як сталися підпали, кілька разів у будинку світло то зникало, то знову з’являлося. Вони припускають, що так палії перевіряли, чи буде якась реакція з боку мешканців. Останні ж подумали, що перепади електроенергії спричинені аваріями на мережі і не надали цьому ніякого значення. Тому невідомі спокійно відімкнули лічильники і взялися підпалювати людське майно.
Одна зі сусідок незадовго до пожежі також чула дорослі чоловічі голоси, але, як і у випадку з відімкненою електроенергією, спочатку не звернула на них уваги. Лише після того, як зі двору почали долинати дивні звуки (це тріскав і розлітався в різні сторони шифер з даху гаража), вона вийшла надвір і побачила, що гараж горить.
Палії спробували вчинити ще один підпал. Однак це їм не вдалося.
- Мій автомобіль, Volkswagen Golf, стояв на подвір’ї. Коли поруч сталася друга пожежа, я швидко вирішив перевірити, чи все гаразд  з моїм авто, - розповів інший постраждалий Євген Танчин. – Тоді я помітив, що з його баку було злите паливо, яким облили машину. Однак, незрозуміло чому, автомобіль не загорівся.
На склі дверей автомобіля залишилися сліди від долонь та пальців. Однак, за словами постраждалих, протягом перших трьох тижнів ніхто з експертів-криміналістів не прибув на місце події аби зняти відбитки.  
Через тиждень у сусідньому будинку також намагалися підпалити гараж. У ньому власники зберігали запчастини до побутової техніки. Коли вранці 20 серпня вони відкрили двері гаражу, то побачили, що все всередині було сплавленим.

Повний текст читайте у №7 (41) газети "Прикордоння"
Категорія: газета "Прикордоння" | Переглядів: 759 | Додав: Admin | Теги: вулиця Львівська, Рава-Руська, підпали | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]