Головна » 2014 » Квітень » 2 » "Сім'ю сім'єю робить слово "спільно""
15:12
"Сім'ю сім'єю робить слово "спільно""

Сьогодні ми розповімо вам про жінку, яка знає, що в сім’ї головне не лише кохання, а й довіра та спільні інтереси. Усе, за що вона бореться, - робить творчо і наполегливо. «Комфорт та затишок для жінки в сім’ї створює чоловік, а для чоловіка – жінка», - вважає Ірина Шабат, 39 років, власниця одного з магазинів одягу в центрі Рави-Руської.

-  Пані Ірино, яка ваша сім’я?
- Наша сім’я досить велика: я, мій чоловік, двоє наших дітей, сестри (чоловіка і моя), племінники, яких у нас четверо, та наші батьки. Слава Богу, що усі живі та здорові. 
Живемо ми у різних будинках, на різних вулицях, навіть у різних містах, та це не заважає нам бути єдиним цілими.
- Що робить сім’ю сім’єю?
- Нашу сім’ю, окрім кохання, об’єднують спільні думки, бажання, зацікавлення. Коли одружились, потрібно було з чогось починати аби забезпечити майбутнє своїм дітям. Ось ми і спільно вирішили – поїхати на заробітки. Тоді прийняли друге спільне рішення – побудувати будинок. І зробили це. Зараз ми вже живемо у ньому.
У нашій сім’ї так було завжди – разом мріяли, приймали рішення, а потім разом усе це втілювали у життя. На мою думку, справжня сім’я складається зі спільних інтересів, спільних дітей, спільного будинку, спільного відпочинку і багато-багато усього спільного. Сім’ю сім’єю робить власне саме слово «спільно».
- Знаю вас багато років і за цей час зауважила, що ви, як-то кажуть, вмієте дружити. Як вам це вдається?
- Щоб втримати ту чи іншу людину біля себе нічого надзвичайного не роблю. Мені з ними дуже цікаво тому що усі вони – сучасні. Так було 10 років тому і так є сьогодні. Мої друзі постійно вдосконалюються, не стоять на місці, а йдуть у ногу з часом. Вони ніколи не скаржаться на життя, хоча, зрозуміло, у житті всяке трапляється. У нас безліч спільних інтересів та тем для розмов. Були такі часи, коли ми, враховуючи різні обставини, віддалялися на деякий період один від одного. Але потім знову знаходились. І я цьому завжди раділа.
- Що б ви порадили молодим людям, які лише планують створити свою сім’ю?
- Бережіть свої почуття і щодня працюйте над тим, щоб усім (!) поруч з вами було комфортно.
Чоловікам завжди важче, адже вони повинні утримувати сім’ю та ще й витримувати жіночі капризи. І лише той чоловік, який усвідомить своє призначення одразу, стане щасливим.
Жінкам потрібно пам’ятати, що чоловік повинен мати свій простір, що він – не є їхньою власність. Окрім цього, чоловікові потрібно давати свободу в прийнятті рішень. І тоді усе складеться.
- Що, на вашу думку, головне у житті кожної жінки?
- Дуже важливо, щоб вона зустріла саме свою «половинку». У моєму житті сталося саме так. Я за Орестом (чоловіком – Авт.) як за кам’яною стіною. Через рік відзначатимемо 20 років подружнього життя. Мені комфортно і затишно поруч з ним.
- Ви виховуєте двох дітей. Розкажіть про них.
- Синові Олегові вже 18 років, а доньці Олені – лише 10. У неї характер ще формується, але про що можна сказати з впевненістю – почуття відповідальності у неї від батька. Навчаючись у музичній школі грі на фортепіано, вона жодного разу не пропустила заняття.
Син, на мою думку, вже має сформований характер. Його поведінка ніби скопійована з поведінки батька. Він – працьовитий, добрий, врівноважений, турботливий, небайдужий. Слово батька для нього – закон.
- У обох ваших дітей імена починаються з літери «О». Чим керувалися, коли їх так називали?
- Я вже говорила, що дуже щаслива, адже доля подарувала мені мою другу «половинку» - люблячого, мудрого, турботливого чоловіка.
Коли народився син, дуже хотіла, щоб не лише прізвища та по батькові завжди було з ним, але й ім’я теж мало його частинку. Так і прийшло на думку ім’я Олег. При народженні доньки, одразу знала, що назву її Оленою. Тепер у моїх дітей повна схожість із батьком, адже усі вони – Шабат О.О. Сподіваюсь, доля буде щедрою до них і друга «половинка» знайде їх.
 
Олена Криниця, газета "Прикордоння" №4 (48)
Категорія: газета "Прикордоння" | Переглядів: 939 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]