Головна » 2014 » Листопад » 24 » Тарифи на сміття та воду зросли на 20-50%
21:20
Тарифи на сміття та воду зросли на 20-50%

У Раві-Руській – суперечки довкола підняття тарифів. Мова йде про оплату за водопостачання, водовідведення та вивіз і утилізацію сміття.

Востаннє для споживачів тарифи на послуги, пов’язані з вивозом та утилізацією сміття, у місті піднімалися у серпні 2007 року, а з водопостачання та водовідведення – у вересні 2008 року.
- За останні 7 років в Україні суттєво піднялися тарифи на електроенергію, паливо. Крім того, майже вдвічі зросла мінімальна заробітна плата. Однак за весь цей час тарифи, пов’язані зі сміттям та водою, в Раві-Руській жодного разу не переглядали, - розповіли у КП «Рава-Руське будинкоуправління №2». – Усе це і не тільки робить роботу комунального підприємства з надання послуг на вивіз і утилізацію  твердих побутових відходів, а також водопостачання та водовідведення вкрай збитковим.
Питання щодо перегляду тарифів у комунальному підприємстві почали розглядати ще у серпні. Комунальники зайнялися обґрунтуванням їх підвищення і наприкінці вересня його було винесено на обговорення громадськості й опубліковано у пресі (див. «Прикордоння» №11 (55) від 26.09.2014).
Так, пропонувалося, що тарифи на водопостачання та водовідведення для населення зростуть з 3  та 4,32 грн. до 6,19 та 6,72 грн. відповідно, а для бюджетних організацій – з 7  та 7,88 грн. до 13,79 та 14,95 грн. відповідно.
Тарифи на вивезення і утилізацію твердих побутових відходів, які складали 20,73 грн. з бюджетних організацій, мали б зрости до 44,51 грн.
Нові тарифи, які погодили на засіданні виконавчого комітету у серпні, після місячного обговорення повинні були бути затвердженими на засіданні у жовтні. Але через позицію мешканців окремих вулиць, зокрема тих, які проживають у колишньому військовому містечку, цього не відбулося.
Так, на останньому засіданні виконкому, мешканці ДОСів, яких підтримали окремі члени виконавчого комітету та депутати міської ради, збільшення тарифів одразу вдвічі назвали надто суттєвим і такими, що будуть їм не по кишені. Тому вони пропонували якщо і збільшувати їх, то не набагато.
Інші члени виконавчого комітету підтримували збільшення тарифів вдвічі, оскільки комунальне підприємство в іншому випадку не зможе повноцінно функціонувати і продовжувати забезпечувати споживачів згаданими послугами.
Також члени виконкому зауважили, що тарифи необхідно було піднімати поступово протягом останніх семи років, аби їх збільшення одразу не було відчутним.
Зрештою, члени виконавчого комітету Рава-Руської міської ради створили відповідну комісію і відправили нові тарифи на доопрацювання, які повинні бути затверджені на найближчому його засіданні.
 

А вже 19 листопада виконавчий комітет Рава-Руської міської ради затвердив підвищення тарифів на водопостачання, водовідведення, вивезення та утилізацію твердих побутових відходів. 

Так, відповідно до рішення виконкому,  тарифи на водопостачання та водовідення для населення зростуть на 20% і 50% і складатимуть 4,5 грн. і 5,52 грн. за куб м. відповідно, а за вивезення та утилізацію твердих побутових відходів - на 23% - до  6,14 грн. на особу.

Для бюджетних та приватних організацій, тарифи на водопостачання та водовідведення  зросли на 33%, а за вивезення та утилізацію ТВП - на 23% Так, для перших - до 10,5 та 11,82 грн. за куб. м, а на вивезення та утилізацію ТВП - на 23% - до 35,56 грн. за куб м., а для других - до 16,68 грн. за куб. м за водовостачання, до 15,39 грн. - за водовідведення і до 35,56 грн. за куб. м - за вивезення та утилізацію ТВП.

Таким чином, нові тарифи почнуть діяти з 1 грудня.

Василь Волокуша,
газета "Прикордоння" №13 (57) від 18 листопада 2014 року,
прес-служба Рава-Руської міської ради
Категорія: Місто | Переглядів: 1696 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]