Головна » 2014 » Листопад » 24 » У лісгоспі таки новий керівник - газета "Прикордоння" №13 (57)
21:22
У лісгоспі таки новий керівник - газета "Прикордоння" №13 (57)

Рава-Руський лісгосп таки отримав нового директора. І, попри вимоги працівників підприємства, це не Андрій Савченко, який 25 років займав посаду його керівника.

Нагадаємо, незрозуміла ситуація довкола директора ДП «Рава-Руське лісове господарство» виникла ще у серпні, коли стало відомо, що з багаторічним керівником підприємства Андрієм Савченком відмовляються продовжувати контракт. Трудовий колектив неодноразово звертався до голови райдержадміністрації, управління лісових ресурсів та Агенції лісових ресурсів з проханням залишити Андрія Аркадійовича на чолі підприємства. Доходило навіть до того, що спочатку вони перекрити дорогу Львів-Рава-Руська, а згодом – у райдержадміністрації вимагали від його голови Богдана Юрдиги погодити кандидатуру Савченка. Але перший під різними приводами відмовлявся це робити. 
Тоді представники трудового колективу поїхали до керівництва Агенції лісових ресурсів аби добитися продовження перебування на посаді директора Андрія Савченка. Зрештою, в середині жовтня лісівники провели «вибори» керівника лісгоспу, на яких, шляхом таємного голосування, знову обрали Андрія Савченка на керівну посаду.
Однак, незважаючи на таке бажання трудового колективу, Рава-Руський лісгосп таки отримав нового керівника. Проте і тут не обійшлося без чергового скандалу.
4 жовтня до Рава-Руського лісгоспу прибула делегація у складі голови Жовківської РДА Богдана Юрдиги, представника Управління лісових ресурсів, депутата Жовківської районної ради від ВО «Свободи» Михайла Дмитріва, який намагався позиціонувати себе, в першу чергу, як сотник самооборони Жовківського району, а не як районний депутат. Керівник району та представник Управління лісових ресурсів повинні були представити новопризначеного директора ДП «Рава-Руське лісове господарство» - 32-річного Антона Косовського. Однак працівники підприємства, намагаючись відстояти свою думку щодо призначення Андрія Савченка, не пропускали на територію підприємства нового керівника і Ко, закривши в’їзні ворота та хвіртку на ключ і вишикувавшись за ними.
Близько двох годин умовлянь з боку Богдана Юрдиги, самого Антона Косовського, Михайла Дмитріва, допустити директора на його нове робоче місце, лісівників не переконали. Розмова взагалі нагадувала ситуацію, коли влада або не чула, або не хотіла чути того, що їй говорили люди, вперто нав’язуючи останнім свою думку.
Не допомогли навіть згадки про Майдан, народну самооборону, учасників АТО, люстрацію, які, як аргумент, аби допустити нового директора на територію підприємства, застосовували представники влади. Хоча такі аргументи виглядали, здавалося, не як спробою переконати, а скоріше як залякати людей. А на підтвердження цього, через певний час до в’їзної брами лісгоспу приїхали й правоохоронці.
Зрештою, на територію лісгоспу його працівники нового директора все ж допустили. Щоправда без Юрдиги та Дмитріва.
У актовому залі Рава-Руського лісгоспу Антон Косовський близько півгодини намагався переконати працівників підприємства, яке наразі очолював лише на папері, у тому, аби вони дали йому шанс себе показати і допустили до робочого місця. Однак люди вперто стояли на своєму – хочемо Савченка. Щоправда, останні запропонували Косовському спробувати себе заступником при директорові Андрієві Савченку, зарекомендувати себе і тоді, можливо, через рік працівники й підтримають першого.
А вже через три дні, 7 листопада, близько десятої години ранку до Рава-Руського лісгоспу прибуло близько 30 представників так званої «народної самооборони», серед яких був і голова рава-руських «свободівців» Микола Зінько. Коли така сила не налякала лісівників, «самооборонівці», як розповіли очевидці, зняли в’їзні ворота на територію лісгоспу і заблокували вхід у його адмінбудівлю. А вже через деякий час, коли дивом не дійшло до бійки між працівниками лісгоспу і «самооборонівцями», останні дриллю відчинили двері, після чого Антон Косовський разом з юристом зайшли до кабінету директора. Відзначимо, лісівники на цей раз не чинили спротиву «самооборонівцям».
Ось так Рава-Руський лісгосп познайомився з новим директором. До слова, як нам стало відомо, у перші дні разом з новим директором на території підприємства з’явилися й двоє людей у формі – охоронці. Чи є вони особистими Антона Косовського, чи увійшли до штату лісгоспу, нам поки що невідомо.
Натомість новий директор у перші дні своєї роботи спокійно працює разом з колективом, а колектив – разом з ним. Що цікаво, як нам стало відомо, його заступником призначено… Андрія Савченка (!). Однак останній, за нашою інформацією, наразі ще перебуває на лікарняному і на території підприємства не з’являється.
Таким чином, баталії довкола посади директора Рава-Руського лісгоспу, очевидно, закінчилися. Хоча, не виключено, з появою нового уряду в країні на лісову галузь, як і всі інші, може чекати чергова зміна керівників. Як буде – покаже час. Новий же директор Рава-Руського лісгоспу, аби отримати довіру у працівників підприємства і показати, що є нічим не гіршим, аніж його попередник, за словами фахівців у лісовому господарстві, повинен працювати на показники. Будуть вони – буде і зарплата, будуть задоволені і його підлеглі. І не виключено, що Антон Косовський, як  Андрій Савченко, у свій час зможе сподіватися на таку ж підтримку трудового колективу.
 
Андрій Бучко,
газета "Прикордоння" №13 (57) від 18 листопада 2014 року
Категорія: Місто | Переглядів: 2140 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]