Головна » 2012 » Жовтень » 11 » У "рава-руському" окрузі лідирують ВО «Батьківщина» і Тарас Козак
21:13
У "рава-руському" окрузі лідирують ВО «Батьківщина» і Тарас Козак

Згідно з результатами опитування, проведеного соціологічною групою «Рейтинг», однозначним лідером електоральних симпатій по багатомандатному виборчому округу №122 є ВО «Батьківщина». За це політичне утворення у разі проведення виборів готові віддати свої голоси 43,3% опитаних, які хочуть взяти у них участь (таких по округу понад 90%).
За «УДАР» проголосували би 20,8% респондентів, ВО «Свобода» – 18,0%. «Наша Україна» набрала би 3,3% голосів, «Україна – Вперед!» – 1,3%, Партія регіонів – 1,2%. Рейтинг інших партій становить менше 1%. Не визначилися із вибором – 10,4% респондентів, повідомляє соціологічна група «Рейтинг».

У розрізі територій є певні відмінності у популярності політичних сил. Так, рейтинг «Батьківщини» вищий на Яворівщині (48%), аніж на Жовківщині (38%).

У «Свободи» рейтинг вищий на третину у Жовківському районі (21%), аніж у Яворівському районі (14%). Натомість в останньому районі популярніший «УДАР» (23% проти 19%). Суттєвих відмінностей у рейтингах інших політичних сил по районах немає.

Рівень невизначеності вищий на Жовківщині (14% проти 7%).

Найбільша частка молодих виборців – серед прихильників «УДАРу» (40% віком до 30 років). Відповідно й осіб з вищою освітою у цьому електоральному середовищі також більше (35%). Жінки переважають серед симпатиків «Батьківщини», чоловіки – «УДАРу». В електоратах усіх найпопулярніших партій переважають сільські жителі, найбільше таких – серед прихильників «Батьківщини».

Лідером електоральних симпатій по мажоритарному округу є Тарас Козак. За нього у разі проведення виборів найближчим часом готові віддати свій голос 47% виборців.

Довідка.

Аудиторія дослідження: населення Жовківського та Яворівського районів району віком від 18 років і старші.

Вибіркова сукупність: 1200 респондентів.

Метод дослідження: особисте формалізоване інтерв’ю згідно з опитувальником (face to face).

Помилка репрезентативності дослідження (для округу загалом): для значень близьких до 50% похибка становить не більше 2,8%, для значень близьких до 30% – не більше 2,6%, для значень близьких до 10% – не більше 1,7%.

Терміни проведення дослідження: 24 вересня – 4 жовтня 2012 р.

ZIK
Переглядів: 803 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]