Головна » 2014 » Квітень » 14 » У Раві-Руські зняли відеоролик-звернення до жінок та матерів Росії
22:55
У Раві-Руські зняли відеоролик-звернення до жінок та матерів Росії

 

У Раві-Руській записали відеоролик-звернення до росіян із закликом не допустити війни, - повідомляє офіційний сайт Рава-Руської міської ради.

- Рава-Руська – місто, яке за часи свого існування бачило безліч війн, в тому числі Першу та Другу світові, - розповіла міський голова Рави-Руської Ірина Верещук. – Воно першим прийняло на себе удар, коли війська нацистів напали на наші терени. Кілька днів прикордонники, солдати та офіцери радянської армії вели бої за Раву, сотні з них тут загинуло. На околиці міста нацисти влаштували табір для військовополонених «Шталаг 325», у якому загинуло близько 18 тис. людей. На території міста є братські могли радянським, французьким воїнам, меморіал загиблим євреям. Рава-Руська як ніхто інший знає, що таке нацизм та фашизм.

Ірина Верещук зазначила, що відео створено з метою показати, найперше, росіянам, що українці – не фашисти і не нацисти, і не менше ніж російський народ постраждав від них. - Це відео – не пропаганда. На ньому показано реальність. Війна ніколи не була доброю, виправданою. Усе, що вона по собі залишає – мільйони сімей, родин, матерів та дружин без годувальників, синів та чоловіків. Я, як мати, дружина, не хочу цього, - зазначила Ірина Верещук, яка знялася у відеоролику разом зі своїм сином. Також у ньому знялися і звернулися до росіян ветеран прикордонних військ і війни в Афганістані разом зі сином, мешканка міста, яка пережила Другу світову війну.

– Ми закликаємо жінок, матерів Росії виступити за мир, зберегти життя їхніх синам, чоловікам, батькам. - Ми не хочемо, щоб у нашому місті, країні, таких братських могил, меморіалів, які показані у відеоролику, ставало більше. Ми впевнені, що цього не захочуть і у Росії, - переконана міський голова.

Ірина Верещук сподівається, що, попри інформаційну війну на телеканалах сусідньої країни, відеозвернення у соціальних мережах зможуть побачити якомога більше росіян.

- Сподіваємось, чимало з них змінять свою думку щодо України, щодо агресії проти нашого народу і щодо війни загалом, - додала міський голова.

Категорія: Місто | Переглядів: 762 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]