Головна » 2014 » Серпень » 15 » Українці вчили поляків народних танців
00:14
Українці вчили поляків народних танців

У рамках реалізації культурного проекту «Транскордонні Барви Розточчя», до Рави-Руської завітала делегації з польського міста Томашова-Любельського.

Приїзд поляків до Рави став першим з двох запланованих у рамках згаданого проекту. Так, серед членів делегації були бурмістр Томашова-Любельського, його заступник, інші працівники польського органу місцевого самоврядування, освіти, культури.

Під час перебування у Раві-Руській польські гості взяли участь у майстер-класі з народного танцю. Так, вони переглянули фото- та відеопрезентацію про українські народні танці, костюми, дізналися історію їх виникнення та використання в обрядовості. Після цього під час майстер-класу вони спробували вивчити та повторити основні елементи українських народних танців.
Окрім участі у майстер-класі, томашівці відвідали римо-католицький костел св. Йосипа, де настоятель храму о. Ян Весельський розповів історію парафії та будівництва костелу.
Під час зустрічі з українськими прикордонниками, поляки побували на екскурсію у музеї відділу ДПСУ «Рава-Руська». Там вони дізналися про історію рава-руського прикордонного загону, переглянули експонати, виставлені в музеї, залишили відгуки у книзі відвідучачів. До слова, бурмістр Томашова-Любельського став першим, хто зробив запис у новій книзі відвідувачів музею.
Після екскурсії до музею прикордонників, делегація з Томашова-Любельського взяла участь в урочистій академії та святковому концерті з нагоди Дня Конституції України. 
Наступна поїздка делегації з Томашова-Любельського до Рави-Руської в рамках проекту «Транскордонні Барви Розточчя» запланована на кінець серпня. Тоді вони повинні взяти участь у майстер-класі з народних вірувань та традицій.
 
Василь Волокуша,
газета "Прикордоння" №9 (53) від 1 серпня 2014 року
Категорія: газета "Прикордоння" | Переглядів: 716 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]