Головна » 2011 » Серпень » 27 » Українські та польські митники думають, як зменшити черги на кордонах
16:16
Українські та польські митники думають, як зменшити черги на кордонах

25 серпня в міжнародному автомобільному пункті пропуску «Рава-Руська – Гребенне» відбулась робоча зустріч експертів митних адміністрацій України та Республіки Польщі з питань взаємодії митних органів обох країн в рамках підготовки до «Євро-2012». Про це інформує прес-служба Львівської митниці

У складі української делегації були начальник Львівської митниці Микола Харкавий, керівники митних постів «Рава-Руська», «Мостиська», «Краковець» Львівської митниці та інші фахівці, від польської – директор Митної палати в Перемишлі п. Пьотр Даніель, начальник Замосцької митниці п. Мірослав Кравчак та заступник начальника Перемишльської митниці п. Єжи Каламаж.

Делегація митних органів Республіки Польщі ознайомилась з інфраструктурою та основними характеристиками пункту пропуску «Рава-Руська», організацією роботи підрозділів митного оформлення під час митного контролю та митного оформлення транспортних засобів, товарів та громадян, що переміщуються через державний кордон України.

Під час зустрічі обговорили можливості усунення черг у пунктах пропуску та на під’їзних шляхах до них; питання взаємодії митних органів України та Польщі у сфері реалізації експерименту з обміну інформацією про транспортні засоби, які переміщуються через пункт пропуску «Рава-Руська – Гребенне» з використанням інформації, яка надходить від митної служби Республіки Польщі, а також питання співпраці митних органів України та Польщі у рамках підготовки до чемпіонату Європи з футболу «ЄВРО-2012» та взаємодії митних служб обох держав на регіональному рівні в напрямі забезпечення безпеки і правопорядку на державному кордоні.

У напрямі підготовки Державної митної служби України до проведення фінальної частини чемпіонату Європи з футболу «ЄВРО-2012» польській делегації було представлено зразок спеціальної (спрощеної) форми митної декларації для декларування товарів, призначених для підготовки та проведення фінальної частини чемпіонату Європи з футболу «ЄВРО-2012», затвердженої постановою Кабінету міністрів України від 13.07.11. Проінформовано про заходи, які вжито для проведення міжнародного тренінгу з організації пропускних операцій під час «ЄВРО-2012», запланованого на вересень-жовтень цього року. Зі свого боку   начальник Замосцької митниці  Мірослав Кравчак проінформував про готовність польської сторони до проведення міжнародного тренінгу та виділення необхідної кількості робочих місць, службових приміщень, оргтехніки для здійснення митного контролю посадовими особами Львівської митниці на території пункту пропуску «Гребенне» до проведення пілотного проекту Концепції здійснення спільного прикордонного і митного контролю на території Республіки Польщі. 

Стосовно виникнення черг та застосування Системи раннього попередження про виникнення надзвичайних ситуацій на українсько-польському кордоні – начальник Львівської митниці М. Харкавий наголосив, що митні органи України та РП повинні неухильно виконувати домовленості, досягнуті Головою Держмитслужби України та Генеральним Директором митної служби Республіки Польщі щодо прийняття  оптимальної кількості вантажних та легкових транспортних засобів, визначених Системою раннього попередження. Польська сторона підтвердила, що збільшення пропускних операцій відповідно до Системи скоротить черги транспортних засобів при переміщенні через митний кордон. Водночас присутні погодились, що вирішенню цього питання значно сприятиме поєднання в пунктах пропуску «Рава-Руська – Гребенне» та «Шегині – Медика» смуг руху «зеленого коридору» української сторони зі смугами руху «спрощеного контролю» на території Польщі (адже є позитивний приклад у пункті пропуску «Краковець – Корчова»).

Львівський портал

Категорія: Митниця | Переглядів: 1557 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]