Головна » 2013 » Липень » 22 » ЗА ЩО ВЗЯЛИ СЕКРЕТАРЯ? - №5 (39) газети "Прикордоння"
23:54
ЗА ЩО ВЗЯЛИ СЕКРЕТАРЯ? - №5 (39) газети "Прикордоння"

Мабуть, чи не найбільшим політичним скандалом у Раві-Руській часів Незалежності можна назвати викриття на хабарі секретаря міської ради Любомира Кашуби. 4 липня його було затримано під час того, як він отримав частину суми за позитивне вирішення на сесії міської ради питання про виділення земельної ділянки для будівництва і обслуговування житлового будинку. 
Кашуба попався під час того як, отримавши 800 доларів США, захотів обміняти їх у пунктів обміну валют. Загальна ж сума, в яку було оцінено «послуги» секретаря міськради, складала 1 тис. доларів США. Як випливає з інформації, хабар складався з двох траншів.
Інформація про затримання секретаря Рава-Руської міської ради викликала неабияке обговорення. Зокрема, у коментарях на інтернет-сайтах читачі висували різні версії щодо цієї події. Деякі з них вважають, що Любомира Кашубу підставили, інші – що його затримання було справедливим. 
Сам Кашуба 9 липня на своїй сторінці у Facebook написав, що правоохоронці обласної міліції, мабуть не без спеціальної вказівки з боку, здійснили проти нього провокацію з метою заплямувати його ім’я. 
«Моя постійна активна громадська діяльність вже давно стоїть комусь на заваді. Тож вони давно намагалися спіймати мене на вимаганні хабара. Однак їхні плани не здійснилися. Тож тепер намагаються щось та й придумати».
«Моя порада - будьте дуже обережні», - закінчив повідомлення все ще секретар міської ради Любомир Кашуба.
Що мав на увазі Любомир Кашуба під «їхні плани не здійснилися» - невідомо. Деякі інтернет-ресурси опублікували інформацію, що він начебто після затримання визнав свою вину. 
У повідомленні у соціальній мережі Кашуба також додав, що перебуває на роботі, від посади не відсторонений.
Справді, станом на 16 липня Любомир Кашуба і надалі перебував на роботі у міській раді. Проте у своєму робочому кабінеті, двері якого, до слова, було опломбовано, він уже не працював. Як нам вдалося з’ясувати, на той момент секретар передавав справи, якими займався, по акту прийому/передачі. Очевидно, це означає, що найближчим часом у стінах Рава-Руської міськради його вже не буде.
Доля зіграла з Любомиром Кашубою злий жарт: за два дні до затримання його на хабарі на сесії Рава-Руської міської ради було прийнято рішення «Про затвердження заходів з питань запобігання та протидії корупції у місті на 2013 рік», підписане самим Кашубою.
Цікавою виявилася реакція ВО «Свобода», членом якої був Любомир Кашуба і від якої його обрано депутатом міської ради, а згодом і висунуто та обрано на посаду її секретаря. Політрада «Свободи» вже наступного дня після затримання Кашуби, 5 липня, виключила останнього з лав об’єднання та позбавила депутатського мандата. У коментарі «Прикордонню» голова місцевого осередку «Свободи», депутат міської ради Микола Зінько розповів, що рішення щодо виключення члена з лав ВО «Свобода» вирішує її політрада, а про різного роду інциденти місцевий осередок повідомляє вищі структурні одиниці партії. Тобто, виходить, що про випадок з Кашубою Рава-Руський осередок ВО «Свобода» повідомив її вище керівництво.


Повний текст читайте у №5 (39) газети "Прикордоння"
Категорія: газета "Прикордоння" | Переглядів: 781 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]