Головна » Митниця

На «Рава-Руській" митники затримали п’ять автівок, у яких намагалися незаконно перевезти вироби з полімерних матеріалів ПВХ на суму понад 1,5 млн. грн.. Про це повідомляє прес-служба Державної митної служби України.

Як повідомляють працівники митниці, 5 автомобілей із причепами намагалися незаконно вивезти з Польщі до України через пункт пропуску «Рава-Руська – Гребенне», на адресу підприємств Дніпропетровська, вироби з полімерних матеріалів ПВХ, профілю для виготовлення пластикових вікон в асортименті. Опісля перевірки документів митники встановили, що митна вартість вказаного товару не відповідає заявленій, а фірм-відправника та одержувача не існує.

Наразі товар та транспортні засоби, за допомогою яких скоєно порушення, загальною сумою понад 1,5 млн. грн.. вилучено, а також складено протокол про порушення митних правил.

Категорія: Митниця | Переглядів: 995 | Дата: 04.07.2008 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Наказом Державної митної служби України затверджено положення про відділи оформлення транспортних засобів. Крім того, цей наказ вносить зміни в зони діяльності регіональних митниць, а також до Класифікатора митних органів України та їх структурних підрозділів, спеціалізованих митних установ та організацій.

Відповідно до вимог наказу, здійснення митного контролю і митного оформлення транспортних засобів (маються на увазі транспортні засоби, що ввозяться в Україну громадянами для вільного обігу або з метою тимчасового користування на термін, що передбачає реєстрацію цих транспортних засобів у підрозділах ДАІ МВС України) буде відбуватись виключно в митних органах, розташованих в обласних центрах та в м.Сімферополі.

Вищезазначені зміни набирають чинності з 24 червня цього року, повідомляє прес-служба Держмитслужби України.

Категорія: Митниця | Переглядів: 1133 | Дата: 11.06.2008 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Працівники Львівської митниці викрили спробу незаконного ввезення в Україну виробів з полімерних матеріалів ПВХ, профілю для виготовлення пластикових вікон на суму понад 500 тис. грн. Про це повідомив сьогодні, 6 червня, власкору ЗІКу начальник сектору зв’язків з громадськістю Львівської митниці Роман Макар.

З його слів, у пункт пропуску «Рава-Руська» в Україну в’їхали 4 вантажівки, які перевозили на адресу одного з підприємств Дніпропетровська вироби з полімерних матеріалів ПВХ, профіль для виготовлення пластикових вікон в асортименті. Дані, що вказувались в документах викликали сумнів у митників. Тож було проведено перевірку їх правдивості.

«За результатами перевірки встановлено, що митна вартість вказаного товару майже в четверо вища за вказану у товаросупровідних документах. Також встановлено, що фірми відправника та одержувача – інші.

За фактом приховування від митного контролю шляхом подання документів, що містять неправдиві дані стосовно фірми відправника, ... Читати далі »
Категорія: Митниця | Переглядів: 1139 | Дата: 06.06.2008 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Працівники Львівської митниці запобігли ввезенню в Україну товару на суму майже 360 тис. грн за документами, що містили неправдиві дані стосовно його кількості та вартості, – повідомив сьогодні, 29 травня, власкору ЗІКу начальник сектору зв’язків з громадськістю Львівської митниці Роман Макар.

З його слів, громадянин України вантажним автомобілем «MAN М-90» повертався з Республіки Польщі в Україну через пункт пропуску «Рава-Руська – Гребенне» (Львівська область). До митного контролю він подав товаросупровідні документи, згідно з якими в автомобілі було 157 шт. металопластикових реставрованих вікон вартістю біля 38 тис. польських злотих.

«Після перевірки заявлених даних виявилося, що насправді громадянин України віз 329 вікон та дверей з ПВХ. До того ж, згідно з висновком експертів, усі вони – нові, а загальна вартість їх сягає майже 360 тис. грн.

Усі предмети правопорушення вилучено. Складено протокол про порушення митних правил», – наголосив у розмові з власкоро ... Читати далі »
Категорія: Митниця | Переглядів: 1012 | Дата: 29.05.2008 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (1)

Державна митна служба видала наказ, яким внесла змiни до Правил митного контролю та митного оформлення транспортних засобiв, що перемiщуються громадянами через митний кордон України. Вiдповiдно до нього, розмитнити й оформити машину за мiсцем проживання (тимчасового перебування) власник має упродовж 10 днiв пiсля перетину кордону.

-- При ввезеннi автомобiлiв у пунктi пропуску через Державний кордон України митники проводитимуть їх митний огляд, -- пояснив "Експресу" Iгор Юнко, заступник начальника вiддiлу оформлення транспортних засобiв
Захiдної регiональної митницi. -- Й оформлятимуть документи для доставки транспорту до митницi, найближчої до
мiсця проживання його власника.

Нагадаємо, досi розмитнювали машини на кордонi, а потiм кiлька рокiв особа могла не приходити й не отримувати посвiдчення. Тож до неї неможливим було й застосування санкцiй. Тепер же буде 10 днiв для того, щоб транспортний засiб розмитнити, оформити за
мiсцем проживання (або тимчасової пропи ... Читати далі »
Категорія: Митниця | Переглядів: 11488 | Дата: 05.05.2008 | Рейтинг: 2.8/9 | Коментарі (4)

Працівники Західної регіональної митниці затримали два катери з причепами, вартістю майже мільйон грн, – повідомила сьогодні, 18 квітня, власкору ЗІКу провідний інспектор сектору зв’язків з громадськістю Західної регіональної митниці Христина Шубіна.

З її слів, на митний пост «Рава-Руської» Західної регіональної митниці прибув вантажний автомобіль марки «Scania» з напівпричепом. Водій вантажівки, 64-річний громадянин Королівства Нідерландів, подав до митного контролю товаросупровідні документи, в яких зазначалося, що він везе «два човни моторні пластикові», вартістю 45 500 доларів США.

«Однак під час митного огляду митники виявили, що замість пластикових човнів нідерландець віз в Україну моторний круїзний та моторний спортивний катери марки «Chaparrai» з двома причепами для їх перевезення. Після оцінки цього товару встановлено, що справжня їхня вартість 189 472 долари США (за курсом НБУ – 956 853, 60 грн).

Складено протокол про порушення митних правил, катери вил ... Читати далі »
Категорія: Митниця | Переглядів: 1145 | Дата: 19.04.2008 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (1)

« 1 2 ... 5 6 7