Головна » 2013 » Грудень » 6 » На шляху до митниці відновили пам'ятник покровителю всіх подорожуючих - №9 (43) газети "Прикордоння"
13:00
На шляху до митниці відновили пам'ятник покровителю всіх подорожуючих - №9 (43) газети "Прикордоння"

У Раві-Руській, неподалік кордону з  Польщею, було відновлено пам’ятник святому Іванову Непомуцькому – покровителю всіх подорожуючих та потребуючих людей.
- Іван Непомуцький – чеський святий, який народився у 1340 році у місцевості Непомук. Він виконував функції правника церкви у Празі. Пізніше у нього був конфлікт з королем Вацлавом IV. Король вимагав від нього щоб він відкрив сповідь однієї особи. Однак Іван цього не зробив, через що його катували і вбили. Пізніше церква обрала його покровителем всіх сповідників та подорожуючих, - розповів настоятель церкви св. Йосифа Обручника РКЦ у Раві-Руській Ян Весельський, який, як відзначили ініціатори відновлення пам'ятника, надав допомогу у цій справі. 
Ініціатором же відновлення пам'ятника, який було знищено у часи радянської влади, стала колишня вчителька Стефанія Старчак. 
- Раніше на цьому місці вже був пам’ятник святому Іванові. Коли саме його було збудовано, невідомо. Однак в часи радянської влади його було скинуто з постаменту і ніхто не знає що сталося з  пам’ятником, - розповіла Стефанія Старчак. - Після знесення пам’ятника святому Іванові неподалік цього місця розпочалися автомобільні аварії, внаслідок яких загинуло багато людей. Саме тому, аби це припинилося, ми вирішили його відновити.

Повний текст читайте у №9 (43) газети "Прикордоння"
Категорія: Місто | Переглядів: 541 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]