Головна » 2009 » Квітень » 11 » Малим прикордонним рухом у 30-кілометровій зоні зможуть скористатися близько 1 млн українців
11:00
Малим прикордонним рухом у 30-кілометровій зоні зможуть скористатися близько 1 млн українців
7 квітня, на Старосамбірщині побували Генеральний консул Республіки Польща у Львові Гжегош Опалінський, старости Перемишльського та Бєщадського повітів Ян Пончик і Кшиштоф Гонсьор, секретар Єврорегіону «Карпати-Польща» Девід Лясек та інші. Про це повідомив кореспондент ЗІКу. 

За словами голови районної ради Володимира Горбового, було обговорено питання розбудови кордону, одержання ресурсів для поглиблення транскордонних стосунків тощо. Узгодження деяких моментів сприятимуть реалізації укладеної угоди про співпрацю між Старосамбірщиною та Перемишльським і Бєщадським повітами.

Генеральний консул дав прес-конференцію для журналістів місцевих ЗМІ. Вона стосувалася відкриття малого прикордонного руху та 30-кілометрової зони. Ці питання, сказав пан Опалінський, на стадії ратифікації урядами України та Польщі. Через два-три тижні, можливо, посольство у Львові розпочне видавати мешканцям відповідні довідки. Вони коштуватимуть 44 євро і дійсними будуть на два роки.

За словами Генерального консула, в прикордонній 30-кілометровій зоні приблизно мільйон українців забажають мати довідки для безвізового перетину кордону з Польщею. Щоб зменшити черги, сказав пан Опалінський, та пришвидшення видачі таких перепусток, проведено певну реорганізацію консульства.

Але нез’ясованими до кінця залишається питання видачі довідок про безвізовий перетин кордону за місцем проживання населення, скажімо, в Старому Самборі, що ініціює влада. Адже це було б надзвичайно зручно. Не зміг консул чітко відповісти, які саме населені пункти входять у 30-кілометрову зону. Він пояснив, що по завершенню ратифікації між двома державами, можна буде говорити, які села і міста підпадають під цю міжнародну пільгу.


Категорія: Митниця | Переглядів: 2936 | Додав: Admin | Рейтинг: 3.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]