Головна » 2009 » Квітень » 11
7 квітня, на Старосамбірщині побували Генеральний консул Республіки Польща у Львові Гжегош Опалінський, старости Перемишльського та Бєщадського повітів Ян Пончик і Кшиштоф Гонсьор, секретар Єврорегіону «Карпати-Польща» Девід Лясек та інші. Про це повідомив кореспондент ЗІКу. 

За словами голови районної ради Володимира Горбового, було обговорено питання розбудови кордону, одержання ресурсів для поглиблення транскордонних стосунків тощо. Узгодження деяких моментів сприятимуть реалізації укладеної угоди про співпрацю між Старосамбірщиною та Перемишльським і Бєщадським повітами.

Генеральний консул дав прес-конференцію для журналістів місцевих ЗМІ. Вона стосувалася відкриття малого прикордонного руху та 30-кілометрової зони. Ці питання, сказав пан Опалінський, на стадії ратифікації урядами України та Польщі. Через два-три тижні, можливо, посольство у Львові розпочне видавати мешканцям відповідні довідки. Вони коштуватимуть 44 євро і дійсними будуть на два роки.

За слова ... Читати далі »
Категорія: Митниця | Переглядів: 2934 | Дата: 11.04.2009 | Рейтинг: 3.0/2 | Коментарі (0)

9 квітня, на митному переході «Рава Руська» начальницький склад пожежно-рятувальних підрозділів Головного управління МНС України в Львівській області проводив теоретичне вивчення об’єкту на предмет виникнення надзвичайної ситуації. Про це ЗІК повідомили у центрі пропаганди ГУ МНС України в Львівській області. 

«Оперативно-тактичні вивчення подібних об’єктів є важливим елементом вдосконалення майстерності особового складу рятувальних підрозділів, – зазначив начальник відділу служби та реагування на надзвичайні ситуації Головного управління МНС України в Львівській області Віктор Грицай. – Впродовж останніх років значно збільшилася кількість людей та техніки, що перетинають кордон – це і підприємці, і туристи, і бізнесмени. І всі вони з перших хвилин свого перебування на території України повинні почуватися у безпеці. А наше завдання, як оперативно-рятувальної служби Міністерства надзвичайних ситуацій, надати у разі необхідності цим людям вчасну та кваліфіковану допомогу, захистит ... Читати далі »
Категорія: Митниця | Переглядів: 1019 | Дата: 11.04.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)