Головна » 2014 » Січень » 30 » Комунальна служба Рави залишилась без начальника - №1 (45) газети "Прикордоння"
12:28
Комунальна служба Рави залишилась без начальника - №1 (45) газети "Прикордоння"

Степан Хир – більше не начальник КП «Рава-Руське будинкоуправління №2». 30 грудня він передав усі необхідні документи своєму заступникові Олександрові Окарінському, який поки що виконує обов’язки керівника підприємства.

Як виявилось, причиною зміни керівника комунальної служби Рави було закінчення терміну дії угоди між Степаном Хиром та міською радою, а міський голова першому нового контракту не запропонувала.
 Про зміни на посаді керівника КП «Рава-Руське будинкоуправління №2» розповіли міський голова Рави-Руської Ірина Верещук та вже колишній начальник комунальної служби Степан Хир.

 Ірина ВЕРЕЩУК, міський голова Рави-Руської.
- Комунальне підприємство – це руки міського голови. 
У нас склалася негативна тенденція, коли міський голова, по суті, керує комунальним підприємством у сфері благоустрою (в основному, це прибирання вулиць та парків – Авт.). Я майже щоранку об’їжджаю місто і спостерігаю за тим, наскільки воно є чистим. Часто після такого змушена була телефонувати до Степана Івановича і вказувати що і де потрібно прибрати.
Міська рада платить комунальній службі 70 тис. грн. на місяць на прибирання. У Жовківському районі на такі потреби ми виділяємо найбільше коштів, адже наше місто зустрічає іноземних гостей, які приїздять в Україну з Європи, тому воно повинно бути чистим.
Наприкінці минулого року перевірка з Держфініспекції виявила, що з вини керівника комунальної служби Рава-Руська міська рада втратила більше 30 тис. грн. Крім того,  ми переплачували 18 – 20 тис. грн. за вуличне освітлення. В умовах катастрофічного дефіциту бюджету такі речі є неприпустимими. 
Інший факт – вул. Наливайка. Там люди самотужки зібрали кошти на проведення вуличного освітлення, а потім виявляється, що «Рава-Руське б/у №2» нібито на це витратило свої гроші, які, в свою чергу, їм виділяє міська рада з бюджету міста.
На рівні чуток до мене дійшла інформація, що під час капітального ремонту даху будинку, в якому проживає керівник комунальної служби, було завищено вартість робіт. 
Коли у Степана Хира закінчився контракт, я вирішила, що такого негативу більше не потрібно і тому не продовжила угоди та вирішила припинити співпрацю з ним. 


Степан ХИР, колишній начальний КП «Рава-Руське будинкоуправління №2», закиди міського голови щодо втрати бюджетних коштів прокоментував так:
– 28 тис. 696 грн. – це кошти,  які за результатами ревізії Держфініспеції за останні два з половиною роки не були правильно підтверджені документально і їх недоотримало комунальне підприємство.
Про переплату 20 тис. грн. – питання скоріше до Жовківського РЕМ та міської ради.
Щодо згаданого будинку – зведення нового даху площею 680 м.кв. п’ятитиповерхівки є  дешевше, ніж заміна покриття даху двохповерхового будинку площею 300 м кв., яку проводила раніше міська рада. Така ж ситуація і з іншими будинками. 
Міський голова добре знає, що на протязі трьох останніх років  п’ять – сім фірм відмовлялися за такі кошти будувати новий дах. Про це відзначала і на сесії міської ради.  
Вул. Наливайка є протяжною і робіт по вуличному освітленню на ній проводилося багато, але кошти, які залучали мешканці, не виставлялись, як видатки, комунальним підприємством. 
- Як оцінюєте свою роботу на посаді керівника підприємства?
- Оцінювати свою роботу мені важко, дати оцінку може громада міста. А от роботу колективу комунального підприємства можу оцінити на тверду  «четвірку». 

Повний текст читайте у №1 (45) газети "Прикордоння".
Категорія: газета "Прикордоння" | Переглядів: 736 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]