Головна » 2013 » Грудень » 6 » Мер та "свободівці" знову чубляться - №9 (43) газети "Прикордоння"
13:10
Мер та "свободівці" знову чубляться - №9 (43) газети "Прикордоння"

Схоже, міський голова та "свободівці" знову конфліктують. 
1 листопада, з нагоди 95-ї річниці Листопадового чину, «свободівці» пройшлися по центральній вулиці міста, Львівській, по дорозі міжнародного значення Львів-Рава-Руська, тримаючи у руках смолоскипи та вигукуючи різні гасла. Так вони дійшли аж до міського цвинтаря, де влаштували віче біля пам’ятника Січовим стрільцям. Наприкінці його пролунали кілька пострілів, які згодом прес-служба об’єднання назвала «урочистою сальвою».
У свою чергу, вже через кілька днів після віче, міський голова Ірина Верещук написала заяву в правоохоронні органи щоб вони з’ясували законність здійснення пострілів на території міського кладовища під час заходу, організованого міським осередком ВО «Свобода».
- Голова осередку «Свободи» у Раві-Руській Микола Зінько за кілька днів до 1 листопада у листі  повідомив мене про те, що цього дня відбудеться смолоскипний марш по центральній вулиці міста та віче на території міського кладовища біля пам’ятника Січовим Стрільцям. Однак, як потім повідомили місцеві мешканці, під час цього віча кілька разів пролунали постріли, - розповіла Ірина Верещук. – У листі, який Зінько написав, про постріли під час заходу нічого не йшлося. Тому я звернулась до правоохоронців аби вони з’ясували, чи мали право учасники віча здійснювати подібні постріли.
Мер додала, що 1 листопада щороку у місті також поминають померлих, тому на міському кладовищі у цей день було багато людей. Крім того, Рава-Руська розташовується у прикордонній зоні, тому здійснювати постріли, без попередження, у нічний час у місцях скупчення людей є неприпустимо.

Повний текст читайте у №9 (43) газети "Прикордоння"
Категорія: Місто | Переглядів: 721 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]