Головна » 2014 » Березень » 25 » Мешканців прикордоння навчають правил поведінки під час війни
16:56
Мешканців прикордоння навчають правил поведінки під час війни
 
Рава-Руська міська рада спільно з громадським об’єднання «Самопоміч» організували проведення курсів з правил поведінки у разі військової небезпеки та з питань життєдіяльності в екстрених умовах.
Курси передбачають навчання волонтерів у двох напрямках: надання першої медичної допомоги та поведінка у разі військової небезпеки.
- Ініціатором проведення таких курсів стала громадська організація «Самопоміч», а Рава-Руська міська рада стала першою, хто підтримав таку ініціативу, - розповіла міський голова Рави-Руської Ірина Верещук. – Також ми звернулися до сільських та селищних голів з пропозицією підтримати її та допомогти у організації їх проведення.
На курсах з надання першої медичної допомоги людей навчають працівники районної лікарні – лікарі та медсестри, а також колишні медпрацівники. Вони розповідають та показують людям, що в першу чергу необхідно робити при кровотечі, опіках, отруєнні, навчатимуть прийомам полегшення дихання, штучного дихання, зовнішнього масажу серцях, визначення життєвих показників, накладання шин тощо.
А працівники Держприкордонслужби, воїни-афганці, колишні військовослужбовці дають людям поради та рекомендації щодо дій та поведінки у разі військової небезпеки. Зокрема, розповідають про техніку поводження зі зброєю, навчають розбирати/збирати автомат, правил перебування у містах під час бомбардування та військових дій тощо.
Організатори курсів звертаються до голів територіальних громад якнайшвидше, не чекаючи вказівок, самоорганізувати подібні «на місцях».
- Ми разом з лікарями, прикордонниками, волонтерами готові надати інформаційну підтримку, допомогти організувати перші курси та навчити людей необхідній самообороні, - зазначила Ірина Верещук.
Додамо, що перші курси відбулися у 21 березня у Рава-Руському професійному ліцеї.
Категорія: Місто | Переглядів: 782 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]