Головна » 2013 » Грудень » 6 » Нова ера для бібліотеки - №9 (43) газети "Прикордоння"
12:58
Нова ера для бібліотеки - №9 (43) газети "Прикордоння"

19 листопада у Рава-Руській бібліотеці для дорослих відбулося представлення комп’ютерного обладнання, яке книгозбірня отримала за результатами четвертого раунду конкурсу «Організації нових бібліотечних послуг з використанням вільного доступу до інтернету» у рамках програми «Бібліоміст» за кошти Фундації Білла та Мелінди Гейтс.
Разом з нашою комп’ютери та підключення до всесвітньої павутини отримали 157 бібліотек по всій Україні. Щоправда, як зізналися бібліотекарі, вдалося потрапити у число переможців лише з четвертого разу. Разом з бібліотекою у Раві-Руській, подібне обладнання у Жовківському районі отримали і бібліотеки Дублян, Куликова та Замку Однак саме книгозбірня у Раві-Руській отримала найбільше комп’ютерів – 5. Усі вони мають відповідне програмне забезпечення, яке дає доступ для спілкування та пошуку інформації. Крім того, у бібліотеці встановлено точку бездротового доступу до інтернету, тож тепер всі її відвідувачі можуть відвідувати його як через бібліотечні комп’ютери, так і зі своїх пристроїв.
- Сьогодні бібліотеки вже не розглядають як прості пункти видачі книг. Їх комп’ютеризація, відкритий доступ до інтернету дозволяє бібліотекам стати надійним помічником для громади, налагодити співпрацю з бізнесом, знайти свій золотий ключик до публічного визнання, - зазначила завідувач бібліотеки Світлана Дужа.

Повний текст читайте у №9 (43) газети "Прикордоння"
Категорія: Місто | Переглядів: 672 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]