Головна » 2014 » Січень » 30 » У Раві-Руській введено "комендантську годину" - №1 (45) газети "Прикордоння"
12:31
У Раві-Руській введено "комендантську годину" - №1 (45) газети "Прикордоння"

22 січня, у зв’язку зі загибеллю мітингувальників під час сутичок із правоохоронцями у Києві, у Раві-Руській терміново було скликано громадські збори за участю міського голови, депутатів, членів громадського формування та керівників установ міста.

Раніше у цей день повинні були відбутися урочистості та святковий концерт з нагоди Дня соборності України за участю артистів Львівської обласної філармонії. Однак, у зв’язку зі загибеллю людей у Києві на вулиці Грушевського, раніше заплановані заходи було відмінено і терміново скликано громадські збори мешканців Рави-Руської.
- Ми не можемо залишатися осторонь тих подій, які відбуваються, тому відмінили всі святкування. На жаль, наразі ми не маємо що святкувати, - такими словами розпочала збори міський голова Рави Ірина Верещук. Вона повідомила, що, з метою збереження спокою у місті, видала окреме розпорядження.
- Якщо хтось не пам’ятає, то нагадаю: Перша і Друга світові війни для України починалися у Раві-Руській. Все починалося з дестабілізації ситуації на кордоні. І якщо, не Дай Боже, хтось захоче це зробити зараз, то, повірте, вони не будуть починати з міста Жовкви, - пояснила мер необхідність видати згадане розпорядження.
Крім цього, у розпорядженні також йдеться про обмеження перебування неповнолітніх у вечірній та нічний час на вулицях міста. Зокрема, Ірина Верещук наголосила на тому, що директори шкіл, батьки повинні пояснити дітям, що зараз їм не місце ні в Києві, ні вночі у Раві-Руській.
- Вони ще не сформовані як особистості, мають запальний характер, «гарячі» голови і, можливо, не до кінця розуміють усю серйозність та складність ситуації, що склалася. Діти можуть стати знаряддям провокаторів, які хочуть дестабілізувати ситуацію. Вона досягає такого піку, що ми не знаємо хто буде трощити і бомбити, не знаємо чи буде сьогодні спокій у Раві-Руській і чи не будуть вночі побиті наші діти.
Також у розпорядженні міського голови йдеться про посилення контролю з охорони громадського порядку, рекомендовано не проводити торговельної діяльності на території Рави-Руської у вечірній та нічний час.
- У цій ситуації кожен повинен визначити свою роль і місце у ній, - підкреслила Верещук. – Від нашої організованості, самоорганізації залежить наша доля. 
У той же час Ірина Верещук наголосила, що не потрібно піддаватися паніці, «але боятися і ховати голови в пісок також не можна».
Окремим розпорядженням міський голова заборонила проведення масових заходів, віче, страйків без попереднього узгодження з Рава-Руської міською радою.

 Повний текст читайте у №1 (45) газети "Прикордоння"
Категорія: газета "Прикордоння" | Переглядів: 667 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]