Головна » 2013 » Грудень » 23 » Вифлеємський вогонь миру в Україні зустріла Рава-Руська
12:52
Вифлеємський вогонь миру в Україні зустріла Рава-Руська

Вранці, 17 грудня, у міжнародному пункті пропуску «Рава-Руська – Гребенне», польські скаути передали українським пластунам Вифлеємський вогонь миру. 
- Вітаю з прийдешніми різдвяними святами і бажаю, щоб це світло добра, тепла стало також для нас світлом порозуміння. І я впевнений, що ми будемо нести в кожний куточок України світло, що зігріватиме кожну домівку, серце, вулицю і всіх нас, - привітав присутніх голова львівського «Пласту» Роман Пастух.
- Ми раді, що вкотре можемо принести радість, передаючи Вифлеємський вогонь українцям. Цей вогонь є символом любові, спокою і надії, які зараз для вас є дуже важливими, - звернувся до українських пластунів староста Томашів-Любельського повіту Ян Ковальчик.
- Такими акціями ми разом творимо історію, показуємо, що кордонів між нашими країнами немає. Сподіваюсь, що Вифлеємський вогонь миру розтопить лід непорозуміння у серцях тих людей, від яких сьогодні залежить доля нашої країни, - додала міський голова Рави-Руської Ірина Верещук.
Польські харцери урочисто передали українським пластунам Вифлеємський вогонь миру. Скаути обох країн також обмінялися подарунками: пластуни подарували харцерам печиво, книгу про скаутську організацію в Україні, а також пластунські накидки. У свою чергу, харцери подарували українцями різдвяні свічечки. Після цього скаути заспівали пісень і разом з усіма передали так звану пластову «іскру».
- Зазвичай таку іскру передають одне одному біля ватри, співають пісню «Сіріло у сумерках». Це символізує єдність між усіма пластунами, - розповів голова львівського осередку «Пласту» Роман Пастух. 
Далі українські пластуни передадуть Вифлеємський вогонь миру громаді Львова та молодіжним і громадським організаціям, а також на Євромайдани по всій території України.

Категорія: Місто | Переглядів: 673 | Додав: Admin | Теги: пластуни, Рава-Руська, харцери, скаути, Гребенне, Вифлеємський вогонь миру | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]