Головна » 2008 » Травень » 6 » Вартість дороги Львів – Рава-Руська – Держкордон – 100 млн доларів США
12:04
Вартість дороги Львів – Рава-Руська – Держкордон – 100 млн доларів США
За даними Жовківської РДА (Львівська область), розроблено інвестиційну пропозицію стосовно будівництва автомобільної дороги Львів-Рава-Руська-Держкордон як дороги І категорії з обходами населених пунктів (В. Дорошів, Куликів, Воля-Висоцька, Рава-Руська) та з поліпшеною якістю автомобільної смуги. Про це сьогодні, 5 травня. повідомив ЗІК.



Майбутня автотраса, завширшки у 28 м, передбачає чотири нові смуги; тип покриття – асфальтобетон. Очікувана інвестиція – 100 млн дол. США. Термін окупності проекту – 2 роки.

Водночас, за інформацією керівника головного управління архітектури, містобудування і просторового розвитку Львівської ОДА Степана Лукашика, ЛОДА запропонувала офіційному Києву, щоб дорогу Львів-Рава-Руська-Держкордон було зведено до «Євро-2012» державним коштом. Однак якщо з державним фінансуванням виникнуть проблеми, то її зводитимуть на концесійних умовах.


Довідка ЗІКу.

Рік та два місяці знадобилося португальським дорожникам для зведення двох кілометрів об’їзної дороги біля польського містечка Гребенного, під польсько-українським кордоном. Вартість інвестиційного проекту сягнула 35 млн злотих. Відкриття відтинку цієї міжнародної автотраси, що веде до пункту пропуску «Гребенне-Рава-Руська» дещо затягнулося через потужні саперні роботи, бо цими теренами проходила так звана фортифікаційна «Лінія Молотова» – лінія фортифікаційних споруд, побудована Радянським Союзом в 1940-41 роках вздовж свого нового кордону.

за матеріалами ЗІКу
Категорія: Місто | Переглядів: 1395 | Додав: Admin | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]