Головна » 2008 » Травень » 06
За даними Жовківської РДА (Львівська область), розроблено інвестиційну пропозицію стосовно будівництва автомобільної дороги Львів-Рава-Руська-Держкордон як дороги І категорії з обходами населених пунктів (В. Дорошів, Куликів, Воля-Висоцька, Рава-Руська) та з поліпшеною якістю автомобільної смуги. Про це сьогодні, 5 травня. повідомив ЗІК.



Майбутня автотраса, завширшки у 28 м, передбачає чотири нові смуги; тип покриття – асфальтобетон. Очікувана інвестиція – 100 млн дол. США. Термін окупності проекту – 2 роки.

Водночас, за інформацією керівника головного управління архітектури, містобудування і просторового розвитку Львівської ОДА Степана Лукашика, ЛОДА запропонувала офіційному Києву, щоб дорогу Львів-Рава-Руська-Держкордон було зведено до «Євро-2012» державним коштом. Однак якщо з державним фінансуванням виникнуть проблеми, то її зводитимуть на концесійних умовах.


Довідка ЗІКу.

Рік та два місяці знадобилося португальським дорожникам для зведення ... Читати далі »
Категорія: Місто | Переглядів: 1396 | Дата: 06.05.2008 | Рейтинг: 1.0/1 | Коментарі (0)

Стічну трубу каналізаційного колектора пропускного пункту «Рава-Руська» скеровано в протилежний від села Рати, що у Жовківському районі на Львівщині. Про це сьогодні, 5 травня, власкору ЗІКу повідомили екс-члени координаційної ради акцій непокори.


За словами селян, боротьба з митниками та львівськими чиновниками продовжувалася майже рік. Торішнього 22 травня селяни вперше масово вийшли під ПП «Рава-Руська», де стояли пліч-о-пліч під прапором України, не пропускаючи транспорт через кордон. До таких дій люди вдалися з розпачу, бо не могли домогтися правди в чиновницьких кабінетах : чиночники письмового та усно запевняли, що переробити проект колектора неможливо, бо це може викликати… міжнародний скандал. Відтак, владці хотіли пустити каналізацію у потічок, який кілька разів перетинає прикордонне село Рату.

за матеріалами ЗІКу
Категорія: Місто | Переглядів: 1188 | Дата: 06.05.2008 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)