Головна » 2008 » Травень » 7 » Цьогоріч на Львівщині американці нарешті почнуть зводити першу в Україні приватну шахту «Любельська»
19:58
Цьогоріч на Львівщині американці нарешті почнуть зводити першу в Україні приватну шахту «Любельська»
Жовківський район Львівської області вподобали інвестори з Данії, Польщі, Німеччини та Сполучених Штатів Америки. Торік приріст прямих іноземних інвестицій в економіку Жовківського району сягнув 3,8 млн дол. США, у 2006 р. цей показник становив 1,2 млн дол. США. Про це повідомив сьогодні, 6 травня, власкор ЗІКу з посиланням на дані Жовківської РДА.

Найпотужнішими виробництвами, створеними в результаті реалізації солідних інвестиційних проектів у Жовківському районі, нині є ТзОВ «Агрокап», «Сі-Сі-Ай-Любеля», ТзОВ «Ен Джі Метал Україна».

Цього року нарешті розпочнеться зведення Любельської коксівної шахти в Жовківському районі, яка, за інформацією Жовківської РДА, буде першою приватною копальнею в Україні. Всі геологорозвідувальні та інші роботи завершено. Копальню обладнають відповідно до найновіших досягнень науки і техніки.

Довідка ЗІКу.

Торік Любельська сільська рада відвела земельну ділянку площею 44,3 га для будівництва коксівної шахти «Любельська» №1-2. Водночас Кулявська сільська рада дала добро на відведення 109,9 га для зведення на цих теренах шахти «Любельська» №1-2, а деревнянські депутати – розщедрилася для цієї справи на 24,2 га.

Для реалізації інвестиційного проекту зі зведення коксівної шахти в Жовківському районі «Любельська-1» торік американська компанія Stelex L. L. C. скерувала $ 2 млн. Ці кошти спрямовано на операції з дорозвідки родовища, контрольного буріння свердовин, проектні напрацювання тощо.

У 2007-му інвестор виділив ще близько $ 4 млн для втілення в життя проекту з будівництва шахти «Любельська-1». Генеральним пректувальником любельської копальні став інститут «Луганськгіпрошахт», а фахівці «Донгіпрошахту» сконцентрують зусилля над проектуванням станцій демінералізації шахтних вод, відкачаних на поверхню в процесі будівництва та експлуатації копальні.

За оцінкою експертів, у Жовківському районі розвідано запаси дуже якісного коксівного вугілля: якщо, наприклад, природна калорійність вугілля, яке видобувають сьогодні у Сокальському районі, становить близько чотирьох тисяч кілокалорій, то на нових площах – Любельській та Тяглівській – цей показник майже вдвічі вищий.

матеріал ЗІКу

Переглядів: 1343 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]