Головна » 2008 » Травень » 5 » Розмитнення авто: нові правила
18:57
Розмитнення авто: нові правила
Державна митна служба видала наказ, яким внесла змiни до Правил митного контролю та митного оформлення транспортних засобiв, що перемiщуються громадянами через митний кордон України. Вiдповiдно до нього, розмитнити й оформити машину за мiсцем проживання (тимчасового перебування) власник має упродовж 10 днiв пiсля перетину кордону.

-- При ввезеннi автомобiлiв у пунктi пропуску через Державний кордон України митники проводитимуть їх митний огляд, -- пояснив "Експресу" Iгор Юнко, заступник начальника вiддiлу оформлення транспортних засобiв
Захiдної регiональної митницi. -- Й оформлятимуть документи для доставки транспорту до митницi, найближчої до
мiсця проживання його власника.

Нагадаємо, досi розмитнювали машини на кордонi, а потiм кiлька рокiв особа могла не приходити й не отримувати посвiдчення. Тож до неї неможливим було й застосування санкцiй. Тепер же буде 10 днiв для того, щоб транспортний засiб розмитнити, оформити за
мiсцем проживання (або тимчасової прописки) i скерувати документи в ДАI для оформлення.

-- Такi змiни iнiцiював департамент ДАI, -- коментує "Експресу" нововведення Олег Назаренко, гендиректор Всеукраїнської асоцiацiї автоiмпортерiв i дилерiв. -- Адже часто лунали заяви урядовцiв, що держава недоотримує мiльярди гривень, бо часто автомобiлi реєструють iз порушеннями. А тепер розгорнуто кампанiю зi збiльшення надходжень до бюджету.

Ранiше, коли авто прибувало на кордон, людина розмитнювала його, сплачувала митнi платежi, а опiсля за мiсцем проживання ставила його на облiк. Власниковi видавали тимчасовий талон на термiн до трьох мiсяцiв. За цей час перевiряли розмитнення.

-- Тобто, процедура потребувала багато часу. Але ж проблема була не лише в тривалому оформленнi...

-- Так. Усе було бiльш-менш нормально, допоки українцi не почали вдаватися до хитрощiв. По-перше, пiдробляти документи. Адже перевiрити їх досить складно, якщо розмитнення вiдбувалося десь на Рава-Руськiй митницi, а опiсля людина їхала в Донецьк чи Київ i там ставала на облiк. Запити йшли довго.

Крiм того, у процес втручалися хакери -- в електронну систему. В електронних документах вони ставили позначку, що
машину розмитнено, а насправдi документи пiдробляли, i машина в'їжджала псевдотранзитом. Тобто, власник заявляв, що машина нiбито їде до Росiї, а вона реально ставала на облiк у ДАI.

Нинi, коли запрацює цей наказ, уже не треба буде надсилати поштовi запити. Тож авто, за яке не сплачено митних платежiв, не поставлять на облiк. А якщо поставлять, то
власник отримає тимчасовий талон, i за цей час виявлять пiдробку.

Свiтлана ОЛIЙНИК, Експрес

Категорія: Митниця | Переглядів: 11488 | Додав: Admin | Рейтинг: 2.8/9
Всього коментарів: 4
30.08.2010
4. Василь [Матеріал]
Доброго дня! підскажіть будьласка як розмитнити мерседес спрінтер 311/313 середню базу,2.2двигун та 2006 року виготовлення! скільки це коштує? та які документи потрібні? як це все проводиця? дякую за здалегіть!!!!!!!!!!

18.09.2009
3. марина [Матеріал]
при такій владі народ який працюе ніколи не буде жити як людина яка живе в европі . на україні зробили все так щоб людина не здохла з голоду .їм потрібні раби . чим відрязняемося ми від рабів так це тільки тим що їх годували а ми їжу самі купуемо а вони жирують .до влади добралася бидлота.при такому оподаткуванню на україні потрібно заробляти в 10разів більше ніж нам платять потрібно дивитися яка за рахунком була превезена якщо вона перша то половину вартості якщо друга дві вартості якщо третя то в пять разі більше і це на период пяти років .

28.08.2008
2. Сергій або просто BRIAN [Матеріал]
Привіт Микола, я цілком з Вами згідний. У європі авто 80-90-х коштують від 500Є до 4000Є і на них ще можна їздити і їзжити. От тільки розмитнення, як ви зказали перевищує втричі, а то навіть і в чотири рази за вартість самого авто. Та хібаж це нормально, це просто повне дибільство. деж простий смертний візьме стільки бабла. А є ж такі чудові автомобілі, а їм гадам мало що ми кожен рік платимо за них налоги, технічні огляди і вони іще козли здирають за розмитнення. правду ви кажете, якщо ми входимо в Євро Союз то і заробітна плата і правила повинні такими як країнах Європи, зача ми також Європа, тільки живемо як бомжі проти них, і весь світ сміється із нас

15.06.2008
1. Микола [Матеріал]
Ніде не можу знайти що змінилось з сумою розмитнення. На сьогодні купивши за кордоном авто за 1500 євро по рзмитненню вона обійдеться в 6100 євро. Тепер прикинем що в вартість машини входить в основному 2 компоненти: вартість матеріалу та оплата праці. Моя дружина отримує 700 грн. заробітної плати, в європі десь коло 2000 євро. В середньому нове авто європеєць може купити за повну річну заробітну плату - 24000 євро. В нас та навіть що легше рахувати закруглим до 1000 грн. виходить аналогічне авто повинне коштувати 12000 грн.? Якщо та є то ці митні правила мають зміст, а що вище то надприбутки.
Звісно мета порівння не в точності сум а суті предмету. не може проста робоча людина купити нове авто. Влізати в кредитні борги а потім до кінця днів надриватися на одні проценти. Для тих осіб які відповідальні за подібні закони і рішення хочу спитати, а кому ви цим робити добре? Щодо заму який відасть європа в Україну, то весь злам по Україні і їздить, чи десь бачили ще гірші авто? Тепер до суті. Я думаю прийде ще час коли авторів подібного, які зробили такі розтаможки, візьмуть ще за барки. Якщо вправду хочете бути в Європі то потрібно певні речі щоб були подібні, в т.ч. і розтаможка. Можливо це не найбільша проблема але потребує вирішення. Тепер щодо терміну 10 днів. Є ситуація коли наші заробітчани купляють за кордоном авто і не проінформовані з оплатами. Просто на всі оплати не хватить гроші. Мусе їхати назад на зарібки і навряд це буде 10 днів. До речі ці зароблені грощі до кровавих мозолів, ніхто просто так гроші не платить. Питання - Скільки ще подібне буде тривати????????

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]