Головна » Архів новин
Жовківський район Львівської області вподобали інвестори з Данії, Польщі, Німеччини та Сполучених Штатів Америки. Торік приріст прямих іноземних інвестицій в економіку Жовківського району сягнув 3,8 млн дол. США, у 2006 р. цей показник становив 1,2 млн дол. США. Про це повідомив сьогодні, 6 травня, власкор ЗІКу з посиланням на дані Жовківської РДА.

Найпотужнішими виробництвами, створеними в результаті реалізації солідних інвестиційних проектів у Жовківському районі, нині є ТзОВ «Агрокап», «Сі-Сі-Ай-Любеля», ТзОВ «Ен Джі Метал Україна».

Цього року нарешті розпочнеться зведення Любельської коксівної шахти в Жовківському районі, яка, за інформацією Жовківської РДА, буде першою приватною копальнею в Україні. Всі геологорозвідувальні та інші роботи завершено. Копальню обладнають відповідно до найновіших досягнень науки і техніки.

Довідка ЗІКу.

Торік Любельська сільська рада відвела земельну ділянку площею 44,3 га для будівництва коксівної шахти «Любельська» №1-2 ... Читати далі »
Переглядів: 1344 | Дата: 07.05.2008 | Рейтинг: 5.0/1 | Коментарі (0)

У незадовільному стані перебуває частина парку рухомого складу, який потребує оновлення, у ПП «Бенів» та «Авто-світ», що займаються пасажирськими перевезеннями в Жовківському районі. Про це йшла мова на засіданні колегії Жовківської РДА, – повідомив сьогодні, 6 травня, власкор ЗІКу.


Керівник відділу розвитку інфраструктури РДА Володимир Букрій, зокрема, наголосив, що на жовківських теренах пасажирів обслуговують 14 перевізників, з яких найякісніше це роблять ВАТ «Львівське АТП-14630», ВАТ «Львівське АТП-14631», ТзОВ «Авто-світ»

На колегії також обговорили проблему автомобільних шляхів, адже Жовківський район розташований на перетині декількох важливих транспортних доріг (державного та міжнародного значення), однак до багатьох населених пунктів неможливо доїхати автомобільним транспортом.

У засіданні колегії Жовківської РДА взяв участь та виступив заступник начальника Служби автомобільних доріг у Львівській області В. Беспалов.

Переглядів: 1207 | Дата: 07.05.2008 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

За даними Жовківської РДА (Львівська область), розроблено інвестиційну пропозицію стосовно будівництва автомобільної дороги Львів-Рава-Руська-Держкордон як дороги І категорії з обходами населених пунктів (В. Дорошів, Куликів, Воля-Висоцька, Рава-Руська) та з поліпшеною якістю автомобільної смуги. Про це сьогодні, 5 травня. повідомив ЗІК.



Майбутня автотраса, завширшки у 28 м, передбачає чотири нові смуги; тип покриття – асфальтобетон. Очікувана інвестиція – 100 млн дол. США. Термін окупності проекту – 2 роки.

Водночас, за інформацією керівника головного управління архітектури, містобудування і просторового розвитку Львівської ОДА Степана Лукашика, ЛОДА запропонувала офіційному Києву, щоб дорогу Львів-Рава-Руська-Держкордон було зведено до «Євро-2012» державним коштом. Однак якщо з державним фінансуванням виникнуть проблеми, то її зводитимуть на концесійних умовах.


Довідка ЗІКу.

Рік та два місяці знадобилося португальським дорожникам для зведення ... Читати далі »
Категорія: Місто | Переглядів: 1396 | Дата: 06.05.2008 | Рейтинг: 1.0/1 | Коментарі (0)

Стічну трубу каналізаційного колектора пропускного пункту «Рава-Руська» скеровано в протилежний від села Рати, що у Жовківському районі на Львівщині. Про це сьогодні, 5 травня, власкору ЗІКу повідомили екс-члени координаційної ради акцій непокори.


За словами селян, боротьба з митниками та львівськими чиновниками продовжувалася майже рік. Торішнього 22 травня селяни вперше масово вийшли під ПП «Рава-Руська», де стояли пліч-о-пліч під прапором України, не пропускаючи транспорт через кордон. До таких дій люди вдалися з розпачу, бо не могли домогтися правди в чиновницьких кабінетах : чиночники письмового та усно запевняли, що переробити проект колектора неможливо, бо це може викликати… міжнародний скандал. Відтак, владці хотіли пустити каналізацію у потічок, який кілька разів перетинає прикордонне село Рату.

за матеріалами ЗІКу
Категорія: Місто | Переглядів: 1185 | Дата: 06.05.2008 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Провізор церкви Успення Пресвятої Богородиці УПЦ у Монастирку звернувся вчора із заявою до Жовківського райвідділу міліції із заявою про те, що з приміщення церкви викрадено п’ять тисяч гривень. Як повідомляє відділ зв’язків з громадськістю ГУ МВСУ у Львівській області, зловмисники пробралися в церкву, розбивши вікно.

Як встановили співробітники міліції, злочин скоїли двоє місцевих мешканців: 15-річний учень школи-інтернату та 12-річний учень ЗОШ. Підлітків затримали, у них вилучили речові докази.

за матеріалами "Львівського порталу"
Переглядів: 1200 | Дата: 05.05.2008 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)


Мінометну міну часів Другої світової війни виявили минулої п’ятниці на території міського цвинтаря у Жовкві працівники цього цвинтаря. Про це повідомляє відділ зв’язків з громадськістю ГУ МВСУ у Львівській області.

До прибуття саперів на місці події виставлено охорону з числа працівників Жовківського РВ ГУ МВСУ у Львівській області.

Переглядів: 1236 | Дата: 05.05.2008 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

У вівторок в Україні пройдуть короткочасні дощі, вдень 13-18° тепла.

Про це повідомляє УНІАН із посиланням на Український Гідрометцентр.

За його інформацією, 6 травня в Україні буде мінлива хмарність. Без опадів, лише вранці та вдень у західних, північних та більшості центральних областей короткочасний дощ, місцями гроза.

Вітер південно-західний з переходом на північно-західний, 5-12 м/с. Температура вночі 4-9° тепла, вдень 13-18°, на Закарпатті та в південній частині місцями 20-22°, в Карпатах вночі 1-5° тепла, вдень 3-8°.

7-8 травня в Україні хмарно з проясненнями. 7 травня невеликі, у східних областях, Криму та Приазов'ї помірні дощі, окремі грози, лише вдень у західних та північних областях без опадів.

8 травня без опадів, лише вдень на Лівобережжі окремі невеликі короткочасні дощі, грози. Вітер північний, 7-12 м/с, 7 травня в Криму та Приазов'ї місцями пориви 15-20 м/с.

Температура вночі 4-9°, 7 травня місцями у північній частині та в ... Читати далі »
Переглядів: 1165 | Дата: 05.05.2008 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Державна митна служба видала наказ, яким внесла змiни до Правил митного контролю та митного оформлення транспортних засобiв, що перемiщуються громадянами через митний кордон України. Вiдповiдно до нього, розмитнити й оформити машину за мiсцем проживання (тимчасового перебування) власник має упродовж 10 днiв пiсля перетину кордону.

-- При ввезеннi автомобiлiв у пунктi пропуску через Державний кордон України митники проводитимуть їх митний огляд, -- пояснив "Експресу" Iгор Юнко, заступник начальника вiддiлу оформлення транспортних засобiв
Захiдної регiональної митницi. -- Й оформлятимуть документи для доставки транспорту до митницi, найближчої до
мiсця проживання його власника.

Нагадаємо, досi розмитнювали машини на кордонi, а потiм кiлька рокiв особа могла не приходити й не отримувати посвiдчення. Тож до неї неможливим було й застосування санкцiй. Тепер же буде 10 днiв для того, щоб транспортний засiб розмитнити, оформити за
мiсцем проживання (або тимчасової пропи ... Читати далі »
Категорія: Митниця | Переглядів: 11485 | Дата: 05.05.2008 | Рейтинг: 2.8/9 | Коментарі (4)

«Рава» (Рава-Руська) – «Галичина» (Львів) – 2:1 (1:0).
4 травня, м. Рава-Руська, стадіон «Локомотив», 1200 глядачів, 15 градусів.

«Рава»: Конделюк, Огаль, Різник, Дикий, Уштан, Гусаковський (Шафранський, 68) Баглай, Костик (Сидорко, 90), Дева (Любижанін, 80), Писько (Ковалевський, 74), Луцишин.
Головний тренер – Юрій Дубровний.

«Галичина»: Литвин, Маєвич, Туревич, Івасюк, Павлюх, Б.Мазур, Михайлів (Поліванов, 63), Фамуляк, Кухар (Арканов, 31), А.Мазур, Михальчук (Удич, 69).
Головний тренер – Андрій Покладок.

Арбітри: Войнаровський, А.Валенко, Е.Валенко.

Голи: Уштан, 42, Маєвич, 58 (АГ) – Арканов, 79.

Матч 5-го туру Прем’єр-ліги Львівщини між командами «Рава» та «Галичина», безумовно, можна вважати центральним не лише туру, а й всіх змагань. Двоє грандів обласного футболу, яким рівним немає так само, як і «Шахтарю» та «Динамо» у вищій лізі, зійшлися в очному протистоянні на полі чинного чемпіона з Рави-Руської.
На превеликий подив ажіотажу ... Читати далі »
Категорія: Спорт | Переглядів: 1274 | Дата: 04.05.2008 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

У неділю, 4 травня, у місті Рава-Руська, на стадіоні "Локомотив" відбудеться матч 5-го туру Премєр-ліги Львівщини з футболу між командами "Рава" (Рава-Руська) - "Галичина" (Львів). Варто зазначити, що обидві команди уцьому сезоні очок ще не втрачали, однак, так як равчани провели на одну гру менше, відповідно, і вони мають на 3 очки менше від львівян. Нагадаємо, що матч розпочнеться о 17.00. Тож, не пропустіть!
Категорія: Спорт | Переглядів: 1149 | Дата: 02.05.2008 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 49 50 51 52 »